'1 Mayıs' Kültür Kavşağı’nda kutlanacak

KESK, DİSK, TMMOB, TTB, Emek Partisi (EMEP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile bazı STÖ'ler 1 Mayıs'ı Van'da Kültür Kavşağında kutlama kararı aldı. Van KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Haşem Baygümüş düzenleyecekleri 1 May?

VAN 27.04.2015 23:00:30 0
Tarih: 01.01.0001 00:00

Haber: Fazıl ERÜŞ

KESK, TMMOB, DİSK, TTB, HDP, EMEP, Şoförler Odası, TUYAD-DER, Çev-Der, Belediye İş, Mazlum-Der, İHD ve birçok sivil toplum örgütü 1 Mayıs'ı Van'da düzenleyecekleri eylemle kutlayacaklarını duyurdu. 'Birlik, Mücadele ve Dayanışma' şiarıyla 1 Mayıs'ı kutlayacaklarını duyuran STÖ'ler, kutlamaların Sanat Sokağı'nda yapılmasına Valilik tarafından izin verilmemesi nedeniyle kutlama yerinin Musa Anter Parkı civarındaki Kültür Parkı’nda yapılması kararı aldı. Buradaki kutlamalar saat 13.00'de başlayacak. Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Van KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Haşem Baygümüş düzenleyecekleri 1 Mayıs etkinliğine katılım çağrısı yaptı.

1 MAYIS KÜLTÜR KAVŞAĞI'NDA
"İnsanca yaşam, güvenceli iş, güvenceli gelecek, sermayeye değil emeğe ve emekçiye bütçenin ayrıldığı bir düzende, eşitlik, adalet, onurlu bir gelecek, onurlu bir ücret, özgür, adil yeni bir yaşam" şiarıyla alanlarda olacaklarını belirten Baygümüş, "KESK, TMMOB, DİSK, TTB, HDP, EMEP, Şoförler Odası, TUYAD-DER, Çev-Der, Belediye İş, Mazlum-Der, İHD ve birçok sivil toplum örgütü ile birlikte 1 Mayıs'ı Kültür Kavşağı’nda kutlayacağız" dedi.

İKTİDARA YÜKLENDİ
AK Parti'ye de yüklenen Baygümüş, "Bugün ülkede geldiğimiz süreç, sermaye gruplarının egemenliğine dayalı, işçinin, emekçinin daha çok sömürüldüğü bir boyut kazanmıştır. 12 yıldır bu ülkeyi yöneten siyasi iktidar, sermayedarlarını zenginleştirmekten, onların zenginliklerine zenginlik katmaktan öteye gidememiş; ülkedeki açlığı ve yoksulluğu derinleştirmiş, gerek kamuda, gerek özel sektörde çalışan emekçilerin alım gücüne ciddi oranda darbe vurmuştur. Geldiğimiz süreçte, OHAL dönemlerini aratmayacak yasal düzenlemeler yürürlüğe sokulmuş, yasama ve yargı aleyhine yürütmeye oldukça tehlikeli görevler verilmiştir. Kamuoyunda "İç Güvenlik Paketi" olarak bilinen torba yasa ile 80'lerin koşullarını aratmaz oldular. Toplumun tüm kesimlerini baskı altına alan otoriter zihniyet, çocukların, kadınların, işçilerin ölümlerini normal göstermeyi ilke edinmiş ve katliamların sorumlularını korumuştur. Maraş'ta, Roboski'de, Gezi'de, Soma'da katil aynıdır ve bellidir. Bize ölümlerden ölüm beğendiren zihniyet, kendi sermayelerini ve saraylarını büyütürken, biz işçiler, emekçiler, Kürtler, Aleviler ve tüm ötekiler acılarımızı ve yoksulluğumuzu büyütmek zorunda kaldık. Roboski'de hayvanları bile ötekileştiren, katleden zihniyet, emeğimizi elimizden alan zihniyetten farklı değildir. Kamuda taşeronu yaygınlaştıran, güvencesiz çalışmayı körükleyen siyasi iktidar, sarı sendikalarını oburlaştırmaktan da geri durmamış, her alanda kendi kurumlarını yaratabilmiştir. Önümüzdeki genel seçimler, bütün kirli, emek aleyhtarı, tasfiye politikalarına karşı çıkmak için önemli bir fırsattır" şeklinde konuştu.
"Gelin emeğimizi 1 Mayıs alanlarında büyütelim” diyen Baygümüş, 1 Mayıs etkinliğine katılım çağrısı yaptı.