1 KİŞİ POLİS KURŞUNU İLE YARALANDI! (YENİLENDİ)

Başbakan'ın Van'da düzenlediği mitingin sonrasında AK Partililer ile BDP'liler arasında olaylar çıktı. Polis, öfkeli kalabalığı güçlükle yatıştırdı.

VAN 27.03.2014 15:43:12 0
1 KİŞİ POLİS KURŞUNU İLE YARALANDI! (YENİLENDİ)
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'da Başbakan Erdoğan'ın parti mitinginin ardından AK Partililer ileBDP'liler arasında gerginlik çıktı. BDP'li gruba polis müdahale etti. Polis kalabalığı havaya ateş açarak dağıtmaya çalıştı. Bu sırada bir otelin restoran bölümünde çalışan 1 kişinin yaralandığı bildirildi.

MİTİNG ALANINA DOĞRU YÜRÜMEK İSTEDİLER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin düzenlediği mitingi için Van'a geldi. Yoğun güvenlik önlemlerinin olduğu Van'da mitinge gelenlerin yanlarına getirdikleri su şişelerinin kapakları bile polisler tarafından alınarak atıldı. Miting alanı yakınında da BDP'liler ile AK Partililer arasında kısa süreli bir gerginlik görüldü. Miting alanına doğru giden bir grup BDP'li, yine BDP'li yöneticiler tarafından güçlükle çevrildi.

Olaylarda polisin havaya uyarı ateşi açması sonucu, otelin lokantasında aşçılık yapan 26 yaşındaki Kadir İnan göğsüne isabet eden kurşunla ağır yaralandı.

ERDOĞAN'I MİLLETVEKİLLERİ KARŞILADI

Yerel seçimlere kısa süre kala Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, miting için özel uçakla Van'a geldi. Başbakan Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da eşlik etti. Başbakan Erdoğan'ı havaalanında Van'da bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, AK Parti Van Milletvekilleri Burhan Kayatürk, Fatih Çiftci, Mustafa Bilici, Gülşen Orhan tarafından karşılandı. Başbakan Erdoğan daha sonra partisi tarafından Beşyol meydanında düzenlenen mitinge katıldı.

GÜVENLİK ÜST SEVİYEDE

Başbakan Erdoğan'ın yapacağı miting öncesi Van'da güvenlik üst seviyeye çıkartıldı. Mitingin yapılacağı Beşyol meydanı ve çevresi polis barikatları ile çevrilirken, vatandaşlar tek tek aranarak güvenlik noktalarından geçirildi. Arama yapan polisler kadınların çantalarındaki parfüm, keçeli kalemleri çıkartıp atarken, vatandaşların ellerindeki su şişelerinin de kapakları yine polisler tarafından açılarak atıldı.

POLİSLERE YAKA KARTI

Mitingte görev yapan polislerede yaka kartı takmaları dikkat çekti. Polis memurlarının mavi, amirlerin ise sarı renkli kart taktı. Mitingin yapılacağı beşyol meydanı yakınındaki Cumhuriyet Caddesi'nde de BDP'liler ile Ak Partileler arasında kısa süren gerginlik görüldü. Nedeni belli olmayan gerginlik yine BDP'li yöneticeler tarafından önlendi.

MİTİNGİN ARDINDAN GERGİNLİK: 1 YARALI

BDP'li protestocuların, miting alanındaki Ak Partililere doğru yürümesi üzerine gerginlik çıktı ve polis protestocu grubu dağıtmak için havaya ateş açmaya başladı. Ortalık savaş alanına dönerken, lokantasında aşçılık yaptığıVan Grand Otel'in beşinci katından mitingi izleyen Kadir İnan, göğsüne isabet eden kurşunla ağır yaralandı.

Hemen ambulansla Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan İnan'ın durumunun ciddi olduğu belirtilirken, miting alanı ve çevresinde polislerle göstericiler arasındaki olaylar bir süre devam etti.