Vali Bilmez, Tuşbalı muhtarlarla buluştu

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Van Büyükşehir Belediyesi organizasyonuyla düzenlenen mahalle muhtarları ile buluşma programlarının ikincisinde Tuşba İlçesi mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Önceki gün

TUŞBA 8.09.2021 17:51:09 0
Vali Bilmez, Tuşbalı muhtarlarla buluştu
Tarih: 01.01.0001 00:00

Muhtarlarla düzenlenen toplantıda konuşan Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez: “Yerel yönetimlerin temeli muhtarlıkla başlar. Birçok insan muhtarlıktan belediye meclis üyeliğine, belediye başkanlığına yükselebiliyor. Muhtarlığı çok önemsiyoruz. Muhtarlar bugün asgari ücret düzeyinde maaş alıyor, sigortası da ayrıca devlet tarafından ödeniyor” dedi.
Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Fidanlık Parkında düzenlenen programda Tuşba ilçesindeki muhtarlarla bir araya geldi. Programa, AK Parti Van Milletvekilleri Abdulahat Arvas, Osman Nuri Gülaçar, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel ve yardımcıları, Başkan Vekili Danışmanı Sinan Hakan, çeşitli daire başkanları da katıldı.
Programda Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Özvanlı, belediyenin sunduğu hizmetlere ilişkin bilgilendirmede bulundu. 

“MUHTAR, KENDİ MAHALLESİNİN İLERİ GELENİDİR”

Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, muhtarlık makamının önemine değinerek, "Cumhurbaşkanlığı sisteminde, devletin mahallede ki temsilcisi muhtardır" dedi. 
Vali Bilmez, şöyle konuştu: “Bizim niyetimiz belli, aralıklarla muhtarlarla bir araya gelmek. Muhtar kendi mahallesinin ileri gelenidir, her olaya müdahale etmesi gereken bir sorumluluk var üzerinde. Muhtar aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı sisteminde devletimizin de mahallesindeki temsilcisidir. Muhtar, vatandaşlar ile kamu kurumları arasında köprü olmak zorunda. Kendi mahallesinde olup biteni gözlemlemekle sorumludur. Belediyenin de bir parçasıdır. Onun için sizinle daha çok bir araya gelmemiz lazım. Sadece mahallenizle ilgili değil, kentin genel durumuyla ilgili de zaman zaman sizlerden yararlanmamız gerekiyor. Ama pandemi sürecinde cenazelerimizi bile doğru dürüst kaldıramadık. Onun için uzun bir aradan sonra yeniden buluşuyoruz.”

 “TALEP VARSA, MUHTARLAR AKADEMİSİ'Nİ DÜZENLERİZ”

Talep olması halinde Büyükşehir Belediyesi olarak “Muhtarlar Akademisi"  adı altında muhtarlara yönelik bir eğitim programı düzenlemeyi düşündüklerini ifade eden Vali Bilmez, verilecek eğitim sonrası sertifika verileceğini de söyledi.  
Vali Bilmez, şunları söyledi: “Bugün aslında sizlerden bir fikir de almak istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak bir 'Muhtarlar Akademisi' gibi oluşturulacak sınıflarda muhtarlarımızın yetkileri, belediyenin sorumlulukları, yetkileri, böyle hem sistemimizle ilgili hem toplumla ilişkilerde nasıl davranılması gerektiğine dair bir eğitim vererek, eğitim sonunda da muhtarlarımıza birer sertifika verelim istiyoruz. Böyle bir şey faydalı olur mu, uygun olur mu, katılmak ister misiniz? Eğer böyle bir talep varsa, böyle bir uygulama başlatmak istiyoruz. 693 muhtarımız var. Muhtarlarımız bunu tartışsın, bence faydalı da olur.”

“YEREL YÖNETİMLERİN TEMELİ MUHTARLIKLA BAŞLAR”

“Yerel yönetimlerin temeli muhtarlıkla başlar. Birçok insan muhtarlıktan belediye meclis üyeliğine, belediye başkanlığına yükselebiliyor. Muhtarlığı çok önemsiyoruz. Muhtarlar bugün asgari ücret düzeyinde maaş alıyor, sigortası da ayrıca devlet tarafından ödeniyor” diyen, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, son olarak şunları söyledi:  
“Tuşba, merkez bir ilçemiz. Ama maalesef ilçe kurulurken şehrin ana merkezi hep İpekyolu’nda bırakıldı. Çileli yönetimin olduğu bölge de Tuşba’ya kaldı. Tek güzel bölgesi üniversitenin olduğu bölgeydi. Bugün başta bir dezavantaj gibi görünse bile orta ve uzun vadede imara açık, yeni yapılaşma yapılabilecek şehir bölgesi de Tuşba’dadır. Şimdi Tatvan tarafı, Gevaş tarafı turizm bölgesi ilan edilmiş ama ne hikmetse üniversiteden Mollakasım bölgesi, Çarpanak bölgesi turizm bölgesi ilan edilmemiş. Baktık o bölgede de çarpık bir yapılaşma var. Biz bu sene imarını daha bitirmeden oraya bir yola girdik. Çarpanak’tan Mollakasım’a kadar o yolu götüreceğiz. Çarpanak bölgesinde daha önce hiç su yoktu, yol çalışmasında suya rast gelmişler. O da o yolumuzun herhalde müjdesidir. Yol yapımını sağ olsun Tuşba Belediyesi de destekliyor. Mollakasım bölgesi bizim en turistik bölgelerimizdir. O bölgeyi inşallah turizme kazandıracağız.”
Haber: M. Selim KURT

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi