Tuşba’da, Özkaynak İlkokulu bahçesine fidan dikildi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un son günlerde yaşanan orman yangınlarına dikkat çekmek için yaptığı fidan dikim çağrısı üzerine Tuşba ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Özkaynak ilkokulunda fidan dikimi yapıldı.

TUŞBA 8.04.2021 16:44:32 0
Tuşba’da, Özkaynak İlkokulu bahçesine fidan dikildi
Tarih: 01.01.0001 00:00

 Van İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Nuran Altan Göl ve Burhan Kırıcı, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bakır Bedevioğlu, öğrenciler ve öğretmenlerle birlikte Özkaynak ilkokulu bahçesinde fidan dikimi gerçekleştirildi. Van İl Orman İşletme Müdürlüğü tarafından tahsis edilen 400 adet Badem ve Sedir ağacı fidanlarını toprakla buluşturan ve can suyunu veren müdürler, iş birliği içinde ilçe genelindeki okullarda fidan dikimine devam edileceğini belirtti.
 Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bakır Bedevioğlu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un öğretmenlere fidan dikme çağrısı sonrası okulların bahçelerinde fidan dikmeye başladıklarını, okul bahçelerinde fidan dikimlerinin devam edeceğini belirtti.
 Müdür Bedevioğlu, "Orman İşletme Müdürlüğümüz ile iş birliği içinde Özkaynak ilkokulu bahçesine 400 adet Badem ve Sedir ağacı fidanı diktik. Orman İşletme çalışanları, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte fidanları toprakla buluşturduktan sonra can suyunu verdik. Orman İşletme Müdürlüğü ile iş birliği içinde okul bahçelerine fidan dikimine devam edeceğiz" dedi