Tuşba'da millet bahçesi yapımına başlandı

Van'ın Tuşba ilçesinde 104 dönüm büyüklüğünde Akköprü Tuşba Millet Bahçesi yapımına başlandı.

TUŞBA 15.01.2021 11:23:05 0
Tuşba'da millet bahçesi yapımına başlandı
Tarih: 01.01.0001 00:00

   Akköprü Tuşba Millet Bahçesi önceki gün ihale edilerek yapımına başlandı. 104 dönüm arazi üzerine yapılacak olan Akköprü Tuşba Millet Bahçesi, ilçeye nefes aldıracak.

   Belediye Başkanı Salih Akman'ın öncülüğünde 104 dönüm alan üzerine yapımına başlanan Akköprü Tuşba Millet Bahçesi 14 milyon 240 bin TL'ye ihale edilerek yapımına başlandı.

   Millet Bahçesi içinde millet kıraathanesi, kütüphane, kafeterya, mescitler, personel dinlenme odaları, yürüyüş parkurları, kamelyalar, çocuk ve yetişkin oyun alanları, şifalı bitkiler bahçesi, süs havuzları, tema bahçeleri ve yaya köprüsü ve sosyal donatı imkânların sunulması bekleniyor.

   Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Akköprü Tuşba Millet Bahçesi'nin ilçenin çehresini değiştireceğini ve ilçeye nefes aldıracağını ifade etti. Başkan Akman, "Akköprü Tuşba Millet Bahçemizin ihalesini yaptık. Millet bahçemiz 104 dönüm arazi üzerine kurulacak ve 14 milyon 240 TL'ye ihale edildi. Millet bahçemiz inşallah Tuşba ilçemize nefes aldıracak. Tuşaba'da değişim ve dönüşüm için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bu noktada bizlerden desteğini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum'a teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı