Tuşba Belediyesi'nden yapılandırma açıklaması

Van’ın Tuşba Belediyesi; Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren vergi borcu yapılandırmasına ilişkin kanun gereği, vatandaşların 31.12. 2020 tarihine kadar başvuruda bulunmaları halinde, belediyeye olan borçlarının yapılan

TUŞBA 27.11.2020 15:21:17 0
Tuşba Belediyesi'nden yapılandırma açıklaması
Tarih: 01.01.0001 00:00

Tuşba Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, yapılandırma kapsamında; vergi cezaları, usulsüzlük cezaları, vergi faizi vb. tüm borç faizlerinin silinerek anapara üzerinden 18 aya kadar taksit olanağı tanınacağını bildirdi.
Tuşba Belediyesi tarafından yapılan açıklamada; “Tuşba Belediyesi sınırları içerisinde ikamet eden vatandaşların: "Hazine ve Maliye Bakanlığına, Ticaret Bakanlığına, il özel idarelerine, belediyelere ve YİKOB'lara bağlı tahsil dairelerine ödenecek tutarların ilk taksitini 31/01/2021 tarihine kadar (bu tarih dâhil), Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı tahsil dairelerine ödenecek tutarların ise ilk taksitini 28/2/2021 tarihine kadar (bu tarih dâhil), diğer taksitlerini ise bu tarihleri takip eden ikişer aylık dönemler hâlinde azami on sekiz eşit taksitte ödemelerini yapabilecekler. 7256 sayılı kanun kapsamında vatandaşlar, bu işlemler için internet vergi dairesini kullanabileceklerdir. Buraya giriş yapabilmek için üye olmaları ya da E-Devlet şifresine sahip olmaları gerekmektedir. Vatandaşlar, karşılarına çıkacak olan ekrandan işlemlerini gerçekleştireceklerdir.” denildi.