Sulama sistemleri başvuru tarihi uzatıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “Kırsal Kalkınma Destekleri” kapsamında yapılan Bireysel Sulama Sistemleri başvuru süresi uzatıldı. Tuşba Ziraat Odası, başvuruyla ilgili yeni düzenleme hakkında bilgilendirdi.

TUŞBA 23.02.2022 10:21:51 0
Sulama sistemleri başvuru tarihi uzatıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülmekte olan “Kırsal Kalkınma Destekleri” kapsamında Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi Programı Tebliği 25 Şubat 2021 tarih ve 31406 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

YÜZDE 50 HİBE
Bakanlık tarafından bireysel sulama sistemleri için son başvuru tarihi 28 Şubat 2022 olarak belirlenmişti.
Bireysel sulama sistemleri için ayrıca yüzde 50 hibe desteği olacağı ifade edilmişti.

SÜRE UZATILDI
Ancak Tarım ve Orman Bakanlığı, gelen talepler üzerine başvuru tarihini uzatma kararı aldı.  
Buna göre, çiftçilerin hibe desteğinden yararlanabilmeleri için 15 Mart 2022 tarihine kadar süre verildi.

TUŞBA ZİRAAT ODASI DUYURDU
Van Tuşba Ziraat Odası da yeni uzatma kararını üyelerine duyurdu.
Oda tarafından sosyal medya hesaplarında yapılan paylaşımlarda, “2022 Bireysel Sulama Sistemlerini % 50 hibe desteği başvuru tarihleri 15 Mart tarihine kadar uzatılmıştır. Çiftçilerimize duyurulur” bilgisi yer aldı.
Çiftçilerin başvuru dosyalarını 15 Mart günü mesai saatinin bitimine kadar, Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne vermeleri gerektiği kaydedildi.

 EKSİK EVRAK İÇİN SON TARİH
Öte yandan Van Tarım ve Orman İl Müdürlüğü de Kırsal Kalkınma Destekleri için başvuru yapanların eksik evraklarına ilişkin açıklama yaptı.
Eksik evrak tamamlama süresinin 4 Mart 2022 tarihinde dolacağı hatırlatılan açıklamada, şunlar aktarıldı:
“Eksik belge ve dokümanlar, İl Müdürlüğümüz ilan panosunda ve internet sayfasında 5 iş günü süre ile ilan edilmiş olup, bu süreyi takiben 5 iş günü içinde başvuru sahipleri, veri giriş sistemi üzerindeki eksik evrak tamamlama bölümünden eksik belge ve dokümanlarını sisteme yükleyerek tamamlayabileceklerdir. İlk başvuruda yüklenen hiçbir belge ve dokümanda eksik tamamlama hariç düzeltme ve değiştirme yapılamaz. Tamamlanan belge ve doküman son başvuru tarihinden sonraki bir tarihi içeremez ancak yatırımcının söz konusu belgeyi almak için ilgili kuruma başvuru süresi bitmeden başvurmuş olması halinde, son başvuru tarihinden sonraki tarihi içeren belgeler de kabul edilir. Eksik belgelerin ilan edilmesini takip eden 5 iş günü sonunda sistem, evrak eklemeye kapatılacak ve bu tarihten sonra evrak kabul edilmeyecektir. Eksik evrak tamamlama süresi 04.03.2022 tarihinde sona erecektir.”
Özel Haber: Adil HARMANCI