Prof. Dr. Ulutaş, Dekan oldu

Bitlis Eren Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Demirtaş, 3 yılı aşkındır yürüttüğü Dekanlık görevini Prof. Dr. Nurullah Ulutaş’a devretti.

TUŞBA 8.02.2022 10:40:06 0
Prof. Dr. Ulutaş, Dekan oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00

Devir teslim töreninde konuşan Prof. Dr. Nurullah Ulutaş, Prof. Dr. Mehmet Demirtaş’ın Rektör Yardımcılığıyla beraber Dekanlık görevini yürüttüğünü ve son derece başarılı işlere imza attığını, fakültede huzurlu bir ortam yarattığını, akademik ve idari anlamda iletişime dayalı, adil bir yönetim anlayışı sergilediğini söyledi.

Prof. Dr. Nurullah Ulutaş,  kendilerini YÖK’e tavsiye eden Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş ve vekâleten atamayı gerçekleştiren YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a teşekkür etti.

Yeni görev döneminde Fen-Edebiyat Fakültesini çok daha ileri bir noktaya taşımayı hedeflediklerini belirten Ulutaş, öğrenci odaklı, adil, şeffaf ve hesap verebilirlik ilkelerinden asla taviz vermeyeceklerini, bilimsel ilkeleri her şeyin üstünde tutan ve liyakate önem veren bir fakülte oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

Fen – Edebiyat Fakültesi’nin seçkin öğretim elemanı kadrosuyla özgüven sahibi, nitelikli, ilmi ve ahlaki değerleri davranışlarına yansıtan öğrenciler yetiştirmeye devam edeceğini sözlerine ekleyen Ulutaş, öğretim elemanlarının bilimsel çalışmalarına her zaman destek vereceklerini, bilimsel çalışmaların Bitlis ve yöresine katkı sunacak konulardan seçilmesini de vurguladı.

Ulutaş, fakülteyi öğrencilerin mutlu olacağı etkinliklerle şenlendireceklerinin de müjdesini vererek, öğrencilerin müzik, spor ve sanatsal yeteneklerini ortaya çıkararak bunları sergileyebilecekleri mekânlar oluşturacaklarını dile getirdi.

Ulutaş, birimler arası iletişimin eksik olduğunu ve gönüller imar etmenin önemine değinerek sözlerini noktaladı.