Ocak ayında Van Gölü'ne girdiler!

Vangölü Aktivistleri Derneği tarafından, Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Tuşba Belediyesi’nin destekleriyle, “4 Mevsim Van Denizi'nde Yüzmeye Var Mısınız?", "Van Denizi'ne Kışın da Girilir" temalı bir

TUŞBA 26.01.2019 19:18:07 0
Ocak ayında Van Gölü'ne girdiler!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Vangölü Aktivistleri Derneği üyesi aktivistler, 26 Ocak günü Van Gölü’ne kışın da girilebileceği mesajını vermek için Mollakasım Mavi Bayraklı Halk Plajı'nda bir araya geldi. Aktivistlere, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de destek verdi. Etkinliğe katılan Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, "Bugün dünyanın en güzel, en mavi, en yüksek gölünde her mevsim Van denizine girilebileceğinin göstergesi olarak buradayız." derken, Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel de; "Ölmeden önce bir kere bile olsa Van Denizi'ne girin. Bu yaz ya da kış farketmez" mesajı verdi.

Etkinlikle ilgili konuşan Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Van Gölü'ne her mevsim girilebileceğini göstermek için geldiklerini belirterek, şunları söyledi:

“Van Gölü Aktivistlerimiz, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün temsilciliğinde Tuşba Belediyesiyle birlikte bugün dünyanın en güzel, en mavi, en yüksek gölünde her mevsim Van denizine girilebileceğinin göstergesi olarak buradayız. Ve şunu bütün dünyaya, bütün insanlığa duyuruyoruz, Mavi Bayraklı Halk Plajımız sadece yaz aylarında değil bütün mevsimlerde her dönem tertemiz, her dönem pırıl pırıl. Van Gölü aktivistlerimizle birlikte, bu işe gönül veren insanlarımızla birlikte, kışın en zemheri döneminde şuanda yüzülecek. Yani biz bütün dünyaya şu mesajı veriyoruz; sadece Antalya’da değil, sadece dünyanın belli noktalarında değil, biz yaz-kış Van denizinde insanlarımızın şifa amaçlı olarak suya girmelerini öneriyoruz.”

VAN’IN KALKINMASI TURİZMLE OLUR

Turizmin Van’a katkısını anlatan Özgökçe, “Bizim burada yollarımız ve tesislerimiz açık, Van’ımızın huzuru, güveni, emniyeti yerinde, insanları biz Van’a davet ediyoruz. Van’ı bütün dünyaya tanıtmanın en güzel yöntemi budur, buna inanıyoruz. Çünkü 1648 metrede hakikaten bu güzellikleri yaz-kış insanlara göstermemiz lazım. Van cazibe merkezi ve bu süre içerisinde büyümenin, kalkınmanın, gelişmenin Van’da biz turizmden geçtiğine inanıyoruz.” diye kaydetti.

“ÖLMEDEN VAN DENİZİNDE BİR DEFA DA OLSA YÜZÜN”

Van Gölü Aktivistleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Özel de, şunları söyledi:

“Şu anda Türkiye’nin en güzel denizlerinden birisi olan Van Denizinin Mavi Bayraklı Plajındayız. Mavi bayraklı olarak burayı temsil eden, sadece burada bulunan bir mavi bayraklı plajımız var. Biz Van Gölü Aktivistleri olarak Van denizimize dört mevsim de girilebildiğini, burada aslında insanlara göstermek istiyoruz. Sadece yazın şifa kaynağı değil, aslında dört mevsim de kendine has özelliği olan sodalı suyuyla burası bir şifa kaynağı, bunu biz anlatmak istiyoruz. Bütün ülkemiz insanlarının, buraya gelmelerini, bu güzellikleri görmelerini istiyoruz. Amacımız bir tanıtımdır, dört mevsim de burada suya girebileceğini göstermektir. Şunu diyorum; ölmeden Van Denizinde bir defa da olsa yüzün.”

BALIK AYRAN AŞI KEYFİ

Konuşmalardan sonra aktivistler göle girerek yüzmeye başladı.

Etkinlik için gelenler ise, kıyıda balık ayran aşı yiyerek, aktivistleri alkışlarla destekledi.

Yüzme etkinliği bittikten sonra duygularını anlatan Van Gölü Aktivistleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Özel, “Suya girmeden önce üşür müyüz, üşümez miyiz diye düşündüm. Ben buradan söylemek istiyorum; hiç de üşümedik, şuan titremiyorum bile. İlginç, gayet güzel, gayet hoş… Van Gölüne gerçekten Ocak ayında da girilir, bu da ispatı. Şuan arkadaşlarımızdan kimse de üşümüyor. Çok güzel bir su, yani şuan da bizi dinç yaptı. Bizi en az bir on yıl gençleştirdi, onu iddia ediyoruz. Gelin Van Gölü’ne girin, on yaş gençleşin” diye konuştu.

Aktivistler ve etkinliğe katılanlar, göl kıyısında bir süre sohbet ettikten sonra il merkezine geri döndü.

Haber: M. Selim KURT

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi

Ocak ayında Van Gölü'ne girdiler!