Kaymakam Uçar, engelli kız çocuğuna sahip çıktı

Van Merkez Tuşba Kaymakamı Meral Uçar Arpa, İlçeye bağlı Dilimli Mahallesi’nde oturan Karataş ailesini evinde ziyaret etti.

TUŞBA 6.11.2019 20:52:37 0
Kaymakam Uçar, engelli kız çocuğuna sahip çıktı
Tarih: 01.01.0001 00:00

 7 kişilik ailenin ilk çocuğu olan 11 yaşındaki fiziksel engelli Rozelin Karataş’a sahip çıkan Kaymakam Arpa; “Karataş ailesi daha önce Tuşba Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımıza (SYDV) müracaatta bulunmuştu. Aile reisi Hilmi Karataş çobanlık yaparak ailesine bakmaya çalışıyor. Büyük çocukları Rozelin doğuştan fiziksel engelli, daha önce dil ameliyatı olmuş, çene ve dudak ameliyatları yapılacak. Kaymakamlık olarak aileye sağlık, eğitim, elektrik, kömür ve nakdi yardımlarımızı yapıyoruz. Özellikle Rozelinin tedavisi ile ilgili tüm ihtiyaçlarının Tuşba Kaymakamlığı tarafından karşılanacağını da belirtmek isterim” dedi.


           Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren Rozelin Karataş ise yaptığı açıklamada, “Çok zor bir tedavi sürecim var, ameliyatlarım Ankara’da yapılacak. Maddi imkânlarımız kısıtlı olduğu için tedavi sürecim uzuyordu. Tuşba Kaymakamımız Meral Uçar Arpa bana sahip çıktı. Tedavim için gerekli yardımlar yapılıyor, çok mutluyum kaymakamımıza teşekkür ederim” dedi.Bölge Haber Merkezi