‘Denizde Güvenlik’ kitapçığı çıktı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından küçük ölçekli balıkçılar için hazırlanan “Denizde Güvenlik” kitapçığı çıktı. Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Van’daki balıkçıların da yararlanması amacıyla kitapçığı resmi

TUŞBA 13.04.2022 10:48:53 0
‘Denizde Güvenlik’ kitapçığı çıktı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan, yazılı bilgilendirmelerin yanı sıra şekil ve şemalı anlatımdan oluşan “Denizde Güvenlik” isimli kitapçık yayınlanarak Türkiye’nin 81 ilindeki ilgili kurumlara gönderildi. 

VAN BALIKÇISI DA YARARLANACAK
Kitapçıktan Van Gölü’nde balık avlayan küçük ölçekli balıkçılar da yararlanacak.
Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü resmi sitesinde kitapçığı, “Van Gölünde faaliyet gösteren küçük ölçekli balıkçılar için ‘Denizde Güvenlik’ kitapçığı ektedir.” notuyla paylaştı.

İÇERİK
Balıkçıların denizde nasıl avlanması ve nasıl bir yol takip etmesi gerektiğine ilişkin bilgilerin yer aldığı kitapçık, 1-Genel güvenlik, 2-Güverte güvenliği, 3-Kişisel güvenlik, 4-Denge, 5-Denizde hayatta kalma konu başlıklarından oluşuyor.

AMAÇ
Kitapçığın amacına ilişkin olarak da şu bilgiler aktarılıyor: 
“Küçük ölçekli balıkçıların denizde güvenliğiyle ilgili bu kılavuzun amacı, balıkçılıkla geçinen insanlar arasında güvenlik kültürüne katkıda bulunmak, kazaların sayısını azaltmak ve meydana gelen kazalarda hayatta kalma şansını arttırmaktır. Bu kılavuzda küçük ölçekli balıkçı teknelerinde gerçekleştirilen işlerle ilgili güvenlik (yangın güvenliği, güverte güvenliği, cankurtaran tertibatı, aydınlatma ve havalandırma gibi), kişisel güvenlik ve seyir güvenliği konularında rehberlik sağlanmıştır. Av yolculuklarından önce gerçekleştirilmesi gereken denetim ve işlemlerin yanı sıra denizde hayatta kalma rehberi de bu kılavuz içerisinde yer almaktadır.”        Haber: M. Selim Kurt