Başkan Akman, projeleri anlattı

Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, ilk olarak belediyenin 2020 yılı bütçesine değindi. Toplam gelirin 83 milyon 100 bin 368 TL olduğunu belirten Akman, gideri de 78 milyon 043 bin 758 TL olarak açıkladı.

TUŞBA 26.02.2021 10:37:45 0
Başkan Akman, projeleri anlattı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, yerel ve yaygın basın mensupları ile bir araya gelerek, yapılan çalışmaları, biten ve yapılması planlanan projeleri anlattı.
Tuşba Belediyesi tarafından yapılan ve yapılacak olan hizmetleri, basınla paylaşmak ve istişarede bulunmak amacıyla düzenlenen toplantı, belediyenin toplantı salonunda gerçekleşti. Toplantıya Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman’ın yanı sıra, AK Parti Tuşba İlçe Başkanı Mehmet Nuri Başdinç, yerel ve yaygın basın mensupları katıldı.
Basın mensuplarına, yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgiler aktaran başkan Akman, hizmet noktasında ayrım gözetmeksizin toplumun her kesimine ulaşma çabasında olduklarını ve bu yönde sürdürdükleri hizmetlerin aralıksız devam edeceğini söyledi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan toplantıda ilk olarak sözü, AK Parti Tuşba İlçe Başkanı Mehmet Nuri Başdinç aldı. Başdinç, AK Parti tarafından ilçede yapılan yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu.
Başdinç’in konuşmasından sonra kürsüye davet edilen Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, hayata geçirilen ve yapılması planlanan projelere ilişkin bilgiler paylaştı. Sınıf farkı gözetmeden talep edilen her bölgeye hizmeti ulaştıracaklarının altını çizen Akman, hizmet noktasında kapılarının herkese açık olduğunu söyledi. Tuşba Belediyesi olarak yaptıkları ve yapmayı planladıkları çalışmaları  5 ayrı kısımda toplayarak lansmanını gerçekleştiren Başkan Akman, çalışmaları şu başlıklar altında sıraladı.

BİTEN PROJELER

Birinci kısmında biten projeleri açıklayan Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, proje isimlerini ve maliyetlerini şu şekilde sıraladı: “Taban alanı 2 bin 300, toplam alanı ise 12 bin 370 metrekare olan ve bodrum dahil 6 kattan oluşan Tuşba Belediye Hizmet Binasının toplam maliyeti 31 milyon TL. İskele 2’inci Etap Sahil Bandı toplam maliyeti 15 milyon TL, İskele Sahil Yolu Projesi toplam maliyeti 8 milyon 267 bin 471 TL, Makine İkmal Garajı toplam maliyeti 1 milyon 200 bin TL. Toplum Yaşam Merkezi çevre düzenlemesi maliyeti 1 milyon 100 bin TL.”

İHALESİ BİTENLER

Açıklamalarının ikinci kısmında, ihalesi biten ve yapılması planlanan projelere yer veren Başkan Akman şöyle devam etti: “100 dönüm alan üzerine kurulacak olan, Akköprü Millet Bahçesinin toplam maliyeti 14 milyon 240 bin TL, toplam 22 bin metrekare alana sahip Ayanıs Halk Plajı 2’inci etap yaklaşık maliyeti 2 milyon 100 bin TL. Şemsibey Mahallesinde yapılması planlanan ve mahallenin ilk parkı olma özelliğine sahip olacak olan Şemsibey Mahalle Parkı maliyeti 1 milyon TL.”

İHALE AŞAMASINDA OLAN PROJELER

Üçüncü kısmında ise ihale aşamasında olan 2 projelerinin olduğunu belirten Akman: “ 712 dönüm alana sahip ve 90 milyon TL maliyetiyle Türkiye’deki ikinci en büyük millet bahçesi olma özelliğine sahip olacak olan Tuşba ikinci Millet Bahçesi ve yüzde 100 doğal ürünlerin yer alacağı, 2500 metrekare alan üzerine kurulacak olan Semt Pazarı Bedesten ihale aşamasında olan projelerdir” dedi.

 YAPILAN ÇALIŞMALAR

Konuşmasının dörtüncü kısmında belediye tarafından yapılan önemli projeleri tanıtan Başkan Akman, şunları söyledi: “Tuşba Kent Hizmetleri A.Ş Halk Ekmek Protokolü, ilçeye bağlı Abdurrahman Gazi Mahallesi, Akköprü Mahallesi, Altıntepe Mahallesi, Beyüzümü Mahallesi, İskele Mahallesi, İstasyon Mahallesi ve Seyrantepe Mahallelerinde yapılan toplam 11 bin 190 ton - 32 bin 400 metrekare sıcak asfalt çalışması. 54 mahhallede gerçekleştirilen, 138 kilometre stabilize yol iyileştirme uygulaması, 188 kilometre reglaj çalışması, 11 kilometre yeni yol açma ve standartını artırma çalışması. 47 mahallede 4 bin 750 metre boru ve menfez döşenmesi, ilçe sınırları içerisinde yer alan 9 ayrı bölgede yapılan 40 bin 904 metrekare parke ve kilit taşı kaplaması, 6 mahallede 57 bin 525 TL maliyetle yapılan 6 adet Eyvanlı Çeşme yapımı. Günlük ortalama 140 ile 150 ton arası çöp toplama ve depolama alanlarına yapılan nakil işlemi, 462 adet çöp konteyneri dağıtımı, mavi bayrak süreci, 48 bin 344 TL maliyetle 10 mahallede yapılan hayvan içme suyu ve sıvat çalışması. Kapama Ceviz Bahçesi projesi, camii ve taziye evlerine inşaat malzemesi yardımı, ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı, 200 TL değerinde toplam bin kişiye verilen alışveriş kartları ve 250 adet yardım kolisi dağıtımı için yapılan toplam harcama 209 bin 520 TL. 32 bin 999 TL değerinde dar gelirli ailelere inşaat malzemesi yardımı, e-imar kent bilgi sistemi.”
Yapılan hizmetlerin toplam tutarını da paylaşan Akman: “ Bu yatırımlarla beraber belediyemizin öz kaynaklarından 35 milyon 393 bin 523 TL kullanılmıştır. 2020 yılı yatırımlarımız bütçemizin yüzde 39,16’sına tekabül etmektedir” dedi.

YAPILMASI PLANLANAN PROJELER
Konuşmasının beşinci ve son kısmında, yapılması planlanan projelere değinen Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, 2021 yılı bütçelerini de 102 milyon 667 bin 760 TL olarak açıkladı. Başkan Akman son projeleri de şu şekilde sıraladı: “Toplam maliyeti 7 milyon TL ve 100 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan Tuşba Sahil Bandı 3’üncü Etap projesi, bu yıl yapımına başlanacak olan Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hibe edilen 1 adet çok amaçlı spor salonu, 1 adet yarı olimpik yüzme havuzu, 5 adet sentetik futbol sahası ve 1 adet ttrübünlü sentetik futbol sahası.”  
Haber: M. Selim KURT

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi Editör: