Başkan Akman'dan öğrencilere kitap desteği

Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, belediyenin ücretsiz olarak açmış olduğu Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlık kursuna katılan öğrencilere ‘Deneme Sınav’, ‘Yaprak Test’ ve ‘Kitap Seti’ dağıttı.

TUŞBA 22.10.2021 10:54:14 0
Başkan Akman'dan öğrencilere kitap desteği
Tarih: 01.01.0001 00:00

Beraberinde bulunan belediye meclis üyesi Mahmut Ekinci ve Murat Darğın ile birlikte Kalecik Toplum Yaşam Merkezi’nde liseden mezun olmuş öğrencilere yönelik açılan üniversiteye hazırlık kurslarını ziyaret eden Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, akılı tahta gibi son teknolojilerin kullanıldığı sınıfları gezdi. Burada öğrencilerle sohbet eden ve tavsiyelerde bulunan Başkan Akman, toplum yaşam merkezinde son teknoloji ile sınıflarda, liseyi bitiren 80 öğrenciye ücretsiz olarak kurs verildiğini belirtti.

Öğrencilere hafta içi 5 gün boyunca belirlenen haftalık ders programı çerçevesinde branş öğretmenleri tarafından eğitim verildiğini söyleyen Başkan Akman, öğrencilere yönelik düzenli olarak gerçekleştirilecek deneme sınavları ile kendilerini ölçme ve değerlendirme imkanı bulacaklarını kaydetti. Başkan Akman, “Uygulamalı test çözme teknikleriyle desteklenen kursta yapılacak sınav sonuçlarını ise öğretmenlerin danışmanlığında bire bir değerlendirilerek analiz edilecek” dedi.

Öğrencilere kendilerini geliştirmeleri yönünde tavsiyelerde de bulunan Başkan Akman, bunun için hedeflerini yüksek tutmaları gerektiğini kaydetti. Başkan Akman, “Çünkü sizlerden büyük başarılar bekliyoruz. Güzel üniversiteleri kazanacağınıza olan inancımız tamdır. Onun için sizler de hedefinizi yüksek tutun” ifadelerini kullandı.

Başkan Akman ve beraberinde bulunan meclis üyeleri daha sonra öğrencilere belediye tarafından alınan ‘Deneme Sınav’, ‘Yaprak Test’ ve 11 kitaptan oluşan ‘Kitap Setini’ dağıttılar.