5 günde devri Van Gölü

Van Gölü kirliliğine dikkat çekmek, Van Gölü havzasının bisiklet parkuruna elverişli olduğunu göstermek ve havzanın güzelliklerini göstermek amacıyla 130 aktivist sporcunun Van Gölü etrafını dolaşmak suretiyle bisikletle gerçekleştir

TUŞBA 27.07.2019 11:55:38 0
5 günde devri Van Gölü
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) AB Bilgi Merkezi ve Vangölü Aktivistleri Derneği tarafından “2. Van Gölü Bisiklet Festivali” düzenlendi. Geçtiğimiz pazartesi günü Van'dan ilk pedala basan bisikletçiler, Van Gölü çevresini dolaşarak dün yeniden Van'a ulaştı. Yer yer kamp kurarak, Van Gölü güzelliklerine de şahitlik eden bisikletçiler, havzaya adeta hayran kaldı. 

ÇIKIŞ 22 TEMMUZ

Farklı illerden gelen 130 profesyonel bisikletçinin katılımı ile gerçekleşen etkinlik için 22 Temmuz günü Van Kalesi’nden çıkış yapıldı. 
Hareketten önce Atatürk Kültür Parkında bir araya gelerek kamp kuran bisikletçiler, ilk olarak İpekyolu Belediyesi tarafından kahvaltıda ağırlandı. Kahvaltı sonrası Van Ticaret ve Sanayi Odası önünde bir araya gelen bisikletçiler, buradan ilk parkur için pedala bastı.

KIYI BOYUNCA KAMP

Daha sonra Van TSO binası önünde toplanan bisikletçi grubu, buradan da Edremit, Gevaş ve Bitlis’in Tatvan ilçesine doğru hareket etti.

Kıyı boyunca uygun olan bölgelerde kamp kurarak yola devam eden bisikletçiler, geçtikleri ilçelerin belediyeleri tarafından da ağırlandı. Bisikletçiler, Tatvan’ın ardından Bitlis’in Ahlat ve Adilcevaz ilçelerine de uğradı.

TUR 5 GÜNDE TAMAMLANDI

Van Gölü etrafındaki bisiklet turu dün tamamlandı.

Bisikletçi grubu, mola verdikleri Adilcevaz ardından, Van’ın Erciş ve Muradiye ilçelerini de dolaşarak, önce Van Gölü kıyısındaki Mollakasım Mavi Bayrak Plajı’na uğradı, oradan da çıkış yapılan noktada 5 günlük turu tamamladı.

“TUR GÜZEL GEÇTİ”

Gazetemize açıklamada bulunan, tur boyunca bisikletçilere eşlik eden Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, yolda herhangi bir zorluk yaşamadıklarını, turun çok güzel geçtiğini söyledi. 
Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Kerem Oruç da, farkındalık yaratmak için düzenledikleri etkinliğin son derece güzel geçtiğini ve bisikletçilerin de havzanın güzelliklerine şahitlik ettiğini söyledi.  
Özel Haber: Adil HARMANCI  

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi Editör: