Ziraat Odası, muhtarlarla toplantı yaptı

Van Tuşba Ziraat Odası Yönetim Kurulu üyeleri, İpekyolu ilçesi mahalle muhtarları ile bir toplantı gerçekleştirdi.

TARIM VE HAYVANCILIK 28.10.2019 10:45:51 0
Ziraat Odası, muhtarlarla toplantı yaptı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Tuşba Ziraat Odası Yönetim Kurulu üyeleri, İpekyolu ilçesinin mahalle muhtarları ile oda binasında bir araya geldi.
Konu ile ilgili açıklama yapan Tuşba Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özgökçe, toplantıda, ilk önce odanın yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdiklerini söyledi.
Bu yıl yaşanan kuraklıkla ilgili muhtarları bilgilendirdiklerini ve alınması gereken önlemler hakkında fikir alıverişinde bulunduklarını belirten Özgökçe, “Özellikle bu yıl ilimizde yaşanan kuraklık ile ilgili çalışmalarımız hakkında bilgi paylaşımında bulunduk. Toplantıya katılan mahalle muhtarları da bağlı bulundukları mahallelerde yaşadıkları tarımsal sorunları dile getirerek ortak çözümler üzerinde konuştuk”  dedi.
Toplantıda, tarımdaki genel durumun değerlendirmesi dışında, hibe destekleri konusunda da muhtarları bilgilendirdiklerini ifade eden Özgökçe, şunları kaydetti:
“Devam etmekte olan yüzde 50 hibe destekleri hakkında da kendilerine bilgiler verdik. Bu konuda istedikleri takdirde Odamız tarafından projeler hazırlanabileceğini dile getirdik. Bu ve buna benzer konuda her zaman çiftçilerimizin yanında olduğumuzu kendilerine söyledik.”

Özel Haber: Adil HARMANCI