Ziraat Odaları Başkanları Vali Bilmez ile görüştü

Van’daki Ziraat Odaları Başkanları, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ile görüşme gerçekleştirdi.

TARIM VE HAYVANCILIK 29.12.2020 11:12:40 0
Ziraat Odaları Başkanları Vali Bilmez ile görüştü
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Hasan Özgökçe, Gürpınar Ziraat Odası Başkanı Faruk Şamiloğlu, Çaldıran Ziraat Odası Başkanı Nesim Ertopçu ve Koyun-Keçi Birliği Van Şube Başkanı Barış Çelik, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez'i makamında ziyaret etti.
Van Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Hasan Özgökçe, görüşmede Vali Bilmez'e rapor sunduklarını ve hayvancılık konusunda istişarelerde bulunduklarını söyledi.

KÜPELEME SORUNU

Görüşmeye dair bilgi veren Van Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Tuşba Ziraat Odası Başkanı Hasan Özgökçe, Van’daki küpesiz hayvan varlığına dikkat çekti.
Bu sorunu Vali ve Büyükşehir  Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’e aktardıklarını belirten Özgökçe, “Vali Bey'e ilimizde çok sayıda küpesiz hayvan olduğunu ilettik. Sayın Valimiz Mehmet Emin Bilmez de Tarım ve Orman İl Müdürümüz İbrahim Görentaş'a talimat vererek, bütün ilçelerdeki Tarım ve Orman İlçe Müdürlüklerinin ilçelerindeki küpesiz hayvanları, muhtarlar aracılığıyla, listeler yaparak tespit etmelerini istedi.” dedi. 

GERÇEK HAYVAN VARLIĞI BELLİ OLACAK

Küpeleme sorunu nedeniyle Van’daki gerçek hayvan varlığının bilinmediğini, bu sayede Van’daki gerçek hayvan sayısının da ortaya çıkacağını ifade eden Özgökçe, “Böylelikle ilimizin gerçek hayvan varlığı da ortaya çıkmış olacak. Bu şekilde küpesiz hayvanı bulunan işletmelere ise cezai işlem yapılmadan hayvanlarının küpelenmeleri sağlanacaktır.” diye konuştu.  

HAYVAN PAZARI VE SULAMA BİRLİKLERİ İÇİN RAPOR

Özgökçe, Van’da hayvancılık alanında yaşanan önemli sorunlardan birinin de Canlı Hayvan Pazarı ile Sulama Birlikleri konusu olduğunu söyledi.
Bu konuyu da Vali Bilmez ile görüştüklerini ve bir rapor sunduklarını belirten Özgökçe, “Bunun dışında Valimize, Canlı Hayvan Pazarının ve Sulama Birliklerinin sorunlarını içeren raporu sunduk. Çiftçilerimizin sorunlarını dinlediğinden ve tarımsal sorunlara duyarlılık gösterdiğinden dolayı Valimiz Mehmet Emin Bilmez’e, Van Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu adına şükranlarımızı sunuyoruz.” diye kaydetti. 
Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi