Van’daki Ziraat Odaları, çiftçilerin beklentilerini aktardı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ın yer aldığı ‘tarım’ konulu telekonferansa, Van’daki Ziraat Odaları başkanları da katılarak çiftçilerin sorunlarını ve beklentilerini dile getirdi.

TARIM VE HAYVANCILIK 21.07.2020 10:34:11 0
Van’daki Ziraat Odaları, çiftçilerin beklentilerini aktardı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ın telekonferans yöntemiyle tarımla ilgili düzenlediği toplantıya Ziraat Odaları başkanları da katılarak yaşanan sorunları gündeme getirdi.
Van’dan katılım sağlayan Başkale Ziraat Odası Başkanı Rahmi Aşkan, “Sayın Bakanımıza ve Genel Başkanımıza çiftçilerimizin sorunlarını ilettik.” dedi.

Aktardıkları sorunlarla ilgili bilgi veren Aşkan, şunları söyledi:

“Bunların içinde en önemli konu olan Ziraat Bankalarından kullanılan tarım kredilerinde çiftçilerin yaşadıkları sorunları ve çözümü konusunda bilgi aktardık. Bu kredileri geri ödeme konusunda güçlük çeken çiftçilerimizin kredilerine en az 5 yıl sıfır faizli yapılandırılması talebinde bulunduk. Geçmiş dönemde kredi kullanıp sorun yaşayan çiftçilerimize sicil affı getirilerek tekrar kredi kullandırılma hakkı tanınmasını talep ettik. Başkale merkez ve mahallelerinde tapu görmemiş alanlar için Bakanımızdan köşe koordinatlarının tutulup bu zilliyetlik arazilerin tarıma kazandırılmasını istedik. Ayrıca 2015’te sona eren tarım makinaları desteğinin bölgemizde yeniden verilmesini talep ettik. Tarım danışmanlarının daha aktif ve verimli çalışılması adına bakanlığın desteğinin artırılmasını bakanımıza ilettik.”

Aşkan, bir süre önce Başkale ilçe merkezi ve mahallelerde yaşanan sağanak yağış ve dolu yüzünden ekili alanları ve hayvanları telef olan vatandaşların durumunu da Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Bayraktar'a aktardıklarını kaydetti.  
Haber: Adil Harmancı

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi