Van'da sütler toplanmaya başladı

Van Ticaret Borsası tarafından yürütülen, Doğu Anadolu Bölgesi'nin en prestijli ve en pahalı projesi olarak gösterilen, "Soğuk Süt Zinciri Van" Projesi meyvelerini vermeye başladı. Geçtiğimiz günlerde ekipmanlarını yapıla

TARIM VE HAYVANCILIK 26.03.2022 12:15:43 0
Van'da sütler toplanmaya başladı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Soğut süt zinciri projesinin tamamlanmasının ardından, ilk etapta merkeze yakın köylerdeki sütü toplayan araçlar daha sonra süt üreticilerine ulaştırılıyor. Burada yapılan ölçümler neticesinde hem Van'ın kaliteli çiğ sütü değerlendirilmiş oluyor hem de sanayicilerin ham maddesi olan süt ihtiyacı giderilmiş oluyor.

Ekipmanlarını teslim alan Van Ticaret Borsası, kolları sıvayarak, Van'a katma değer sağlayacak ve hayvancılık için son derece önemli olan proje kapsamında saha çalışmalarına başladı.

Daha önce Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğiyle Van ve ilçeleri için soğuk süt zinciri projesini sunan ve gerekli desteklerin ardından alet ve ekipmanları teslim alan Van Ticaret Borsası, Tuşba ilçesindeki çalışmalarına start verdi.

İlk olarak Tuşba ilçesinde çalışmalarını yürüten Van Ticaret Borsası, ikinci etapta diğer ilçelerde bu projeyi yürütecek.

"KATMA DEĞERLİ PROJELER ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Van Ticaret Borsası Başkanı Nayif Süer, "Van'da süt sektörünü canlandırması beklenen ve süt üreticisi ile süt sanayicisi arasında köprü görevi görecek olan Soğuk Süt Zinciri Projesi yatırım ve işletme süreci itibarı ile önemli bir organizasyon gerektirmektedir. Bu yönüyle ilimizde özel sektör ve zayıf olan üretici örgütleri yatırımı seklinde hayata geçirilmesi mümkün olmamıştır. Bu nedenle, yatırımın kamu organizasyonu ile gerçekleştirilmesi ve işletilmesi gerekliliği ortaya çıkmıştır. Bu kapsamda çiğ süt kalite standartlarını yakalamak, işletme kapasitelerini arttırmak ve vatandaşlarımızın güvenilir süt elde edebilmeleri için gerekli her türlü çalışmayı yapmaktayız. Amacımız şehrimize ve bölgemize katma değer sağlayan projeleri hayata geçirmektir. Projemizin bir amacı da bölgemizdeki sütün kayıt altına alınması ve tüketiciye daha sağlıklı sütün ulaştırılmasıdır. Şehrimiz için katma değerli projeler üretmeye devam edeceğiz. Bu anlamda bize destek sunan Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne ve Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı yetkililerine teşekkür ediyorum. Bu projemizle çiftçilerimizin yüzünü güldüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz