Tuşba Ziraat Odası önemli taleplerde bulundu

Van Tuşba Ziraat Odası Başkanı Hasan Özgökçe, Tuşba Kaymakamı Faruk Duman’ı makamında ziyaret ettiklerini ve bazı önemli taleplerde bulunduklarını söyledi.

TARIM VE HAYVANCILIK 31.12.2020 11:43:26 0
Tuşba Ziraat Odası önemli taleplerde bulundu
Tarih: 01.01.0001 00:00

Tuşba Ziraat Odası Başkanı Hasan Özgökçe ile Odaya bağlı Uzman Tarım Danışmanları, Tuşba Kaymakamı Furkan Duman’ı makamında ziyaret etti. 
Ziyaretle ilgili açıklamada bulunan Tuşba Ziraat Odası Başkanı Hasan Özgökçe, tarım alanında yaşanan sorunlarla ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi. 

PROJELERDE KOLAYLIK SAĞLANMASI TALEBİ

Kaymakam Duman ile görüşmede bazı taleplerde bulunduklarını ifade eden Özgökçe, “İlk olarak, tarımsal sulama kanalı olan Karasu ana kanalının üstünün kapatılmasını ve Kaymakamlık talimatı ile ilçedeki çiftçilerin TKDK, KKYDP ve DAP gibi projelere yapı izin belgesi alırken kolaylık sağlanmasını talep ettik.” dedi. 

YEM BİTKİLERİ ÜRETİMİNE DESTEK

İkinci taleplerinin de yem bitkileriyle ilgili olduğunu belirten Özgökçe, “Yine Tuşba Kaymakamlığı talimatıyla, İlçe Tarım Müdürlüğü’ne DAP aracılığı ile kaynak oluşturmak üzere tarımsal yem bitkilerinin üretiminin arttırılması ve yaygınlaştırılması projesiyle çiftçiye katkı sağlanması konusunda fikir beyan ettik. Talepte bulunduk.” diye kaydetti.
Haber: M. Selim KURT

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi