Tuşba Ziraat Odası Başkanı Özgökçe: Koronavirüsle mücadelenin kahramanlarından biri de çiftçidir

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla açıklama yapan Van Tuşba Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özgökçe, koronavirüsle mücadele sürecinde, tüm kesimlere “evde kal” çağrısı yapılırken çiftçilerin üretime deva

TARIM VE HAYVANCILIK 15.05.2020 13:21:22 0
Tuşba Ziraat Odası Başkanı Özgökçe: Koronavirüsle mücadelenin kahramanlarından biri de çiftçidir
Tarih: 01.01.0001 00:00

Tuşba Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özgökçe, dünya çiftçiler günü dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

ALKIŞI HAK EDİYORLAR

Ekonomik yaşamda tarımın önemine ve çiftçinin yerine değinen Özgökçe, şunları söyledi:

“14 Mayıs bütün dünyada ‘Dünya Çiftçiler Günü’ olarak kutlanmaktadır. Ülkemizde de bu önemli gün kutlanmaktadır. Tabi bu sene koronavirüs salgınına denk geldi. Bu süreçte herkese ‘evde kal’ çağrısı yapılırken, çiftçimiz tarlada, arazide çalışmaya devam etti. Bu nedenle koronavirüsle ülke çapında mücadelenin kahramanlarından biri de çiftçimizdir. Bir alkışı da onlar hak ediyor.”

ÇİFTÇİLERİN GÜNÜNÜ KUTLADI

Çiftçilerin gününü kutlayan Özgökçe, şunları kaydetti:

“Son yıllarda dünyada stratejik değeri daha iyi anlaşılan tarım sektörünün en zor şartlarda çok büyük emekler vererek üretim yapan değerli çiftçilerimizin sayesinde ülkemizin ekonomik büyüme sağladığı bilinmektedir. İlimizde çiftçilik yapmak oldukça zor olmasına rağmen Vanlı çiftçilerimiz küçükbaş hayvan üretiminde Türkiye’de ilk sırada yer almaktadır. Bu da bizi gururlandırmaktadır. Çiftçilerimizin toplumsal yapı ve ülke ekonomisinin içerisindeki yeri ve rolü çok önemlidir. Bu vesileyle, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nde, ilimizin kalkınmasında önemli rolü olan ve nasırlı elleriyle toprağa hayat veren tüm çiftçi kardeşlerimin bu anlamlı gününü kutlar, bol, bereketli bir yıl geçirmelerini dilerim.” 

Özel Haber: Adil HARMANCI            

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi