Tarım ve Orman Müdürlüğü deprem bölgesinde çalışmalarını sürdürüyor

İran'da meydana gelen ve Van'ın Başkale ilçesinde yıkıma sebep olan depremlerin ardından Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, deprem bölgesinde insan ve hayvan sağlığı ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

TARIM VE HAYVANCILIK 28.02.2020 17:43:52 0
Tarım ve Orman Müdürlüğü deprem bölgesinde çalışmalarını sürdürüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, koordinesinde gerçekleştirilen çalışmalarda Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri günlük dağıtılan yemeklerden numune alarak incelerken, deprem bölgesindeki yaralı hayvanların tedavileri için de çalışmalar yapılıyor.

Tarım İl Müdürlüğüne bağlı 95 veteriner hekimi, ziraat mühendisi ve gıda mühendisi ile ve 108 personel sahada hayvanlara yönelik sağlık taraması, hayvan çadırlarını kurulması, canlı hayvan tespiti ve enkazdan çıkarılan hayvanların imha ve itlaf işlemlerini yapıyor.

Yapılan çalışmalarla bugüne kadar Başkale'ye bağlı Kaşkol, Güvenlik, Gelenler, Böğrüpek ve Özpınar mahallelerinde toplamda 600'ü küçükbaş olmak üzere 700 hayvana tıbbi müdahale yapılırken, yeni doğan yavrular başta olmak üzere binlerce küçük ve büyük hayvana da ilaç uygulaması yapıldı. Yoğun bir çalışma yürüten ekipler ayrıca buradaki çiftçilere de danışmanlık hizmeti veriyor.

Çalışmalara Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile Van Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası’na bağlı çok sayıda gönüllü destek veriyor.