Şeker pancarında verimli bir sezon beklentisi var; Hedef 275 bin ton üretim!

Erciş Şeker Fabrikası için şeker pancarı üretiminin gerçekleştirildiği Van ve Bitlis illerini kapsayan havzada bu sezon, 275 bin ton şeker pancarı üretiminin hedeflendiği belirtildi.

TARIM VE HAYVANCILIK 23.06.2020 10:44:56 0
Şeker pancarında verimli bir sezon beklentisi var; Hedef 275 bin ton üretim!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Erciş şeker fabrikası için Bitlis’in Tatvan, Ahlat ve Adilcevaz ilçeleriyle Van’ın Muradiye, Gürpınar, Gevaş, Edremit, Tuşba, İpekyolu ve Erciş ilçelerinde yaklaşık bin 600 anlaşmalı çiftçi ile şeker pancarı üretimi gerçekleştiriliyor.
 

Fabrikanın mühendislerinden Necmettin Yılmaz, pancar üretiminin şimdiye kadar sorunsuz bir şekilde devam ettiğini, geçen yılki gibi zararlı haşerelere rastlanmadığını söyledi.

Yılmaz, şu anda çiftçinin tarlasında ikinci, üçüncü çapa çalışması yaptığını ifade etti.

HEDEF 275 BİN TON

Kuraklık ve zararlıların ortaya çıkmaması durumunda çiftçinin verimli bir sezon geçireceğini belirten Yılmaz, şöyle dedi:

“2020 yılı için 275 bin ton şeker pancarı üretimi hedefleniyor. Geçen yılla oranla pancarlar çok iyi. Kuraklık ve zararlılar olmazsa bu yıl hemen hemen bütün üreticiler kotalarını dolduracak kapasitedeler.” 

AVANSLAR ZAMANINDA ÖDENDİ

Koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl şeker pancarı üreticisine yapılması gereken destekler de erkenden yapıldı. Bu da üreticileri sevindirdi.

Erciş Şeker Fabrikası mühendisi Necmettin Yılmaz, konuya ilişkin şu bilgileri aktardı:

“Erciş şeker fabrikasına bağlı yaklaşık 1600 çiftçi, şeker pancarı üreticiliği yapıyor. Covit-19’dan dolayı bu yıl üreticinin çapa ve küspe istikak hakları 3 Nisan’da ödendi. Ekim avansları da zamanında ödendi. Türkşeker bu yıl, şeker pancarının yanı sıra, çiftçinin mağdur olmaması için arpa, buğday, mısır ve ayçiçeği alımı da gerçekleştirecek.”  

Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi