Saadet Partisi’nden VOTAŞ’a ziyaret

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, İl Başkan Yardımcısı Mehmet Aşık Akbaş ve İpekyolu İlçe Başkanı Vahit Uce son günlerde tartışmaların odağında olan VOTAŞ'ı ziyaret etti.

TARIM VE HAYVANCILIK 14.01.2021 18:05:08 0
Saadet Partisi’nden VOTAŞ’a ziyaret
Tarih: 01.01.0001 00:00

VOTAŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Abi VOTAŞ’ı Van Büyükşehir Belediyesi’nden devraldıktan sonra et, süt fiyatlarının düşük yem fiyatlarının yüksek olması nedeniyle tarımsal üretime yöneldiklerini ve arpa, yonca, karpuz üreterek ciddi kar elde etmeye başladıklarını belirtti. Abi, ayrıca 23000 adet elma, 1500 adet nektari, 500 adet erik ağacı diktiklerini ve sadece elmadan gelecek bir iki yıl içerisinde ciddi miktarda gelir elde etmeye hedeflediklerini belirtti.

  Bugüne kadar Ziraat Bankası’na olan kredi borçlarını düzenli ödediklerini belirten Abi, Van Büyükşehir Belediyesi’ne olan borcun Van Ticaret Odası’na ait olan Van Asya Şirketi’ne ait olduğunu belirtti.

  Başkan Abi, VOTAŞ'ın çok daha iyi bir noktaya gelmesi için çalıştıklarını ve tarımsal hayvansal üretime yatırım yapacak olan firma ya da şahıslara kapılarının açık olduğunu ifade etti.

  Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, VOTAŞ'ın Türkiye'nin en iyi konuma sahip işletmesi olduğunu, buna rağmen kuruluşundan bu yana istenilen noktaya gelmediğini, şirketin şu anda da Van’ın gündemine meşgul eden başlıca konular arasında yer aldığını belirtti. İlhan, şirketin mevcut durumu hakkında bilgi almak amaçlı bir ziyaret gerçekleştirdiklerini belirtti