Özgökçe’den, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’ne ziyaret…

Van Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Hasan Özgökçe Başkanlığında Meteoroloji 14’üncü Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Kurulu, Bölge Müdür Vekili Mehmet Ali Ercan karşıladı.

TARIM VE HAYVANCILIK 12.03.2020 18:02:42 0
Özgökçe’den, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’ne ziyaret…
Tarih: 01.01.0001 00:00

Yapılan ziyarette Türkiye Ziraat Odaları Birliği ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü arasında 29 Kasım 2018 tarihinde Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar arasında imzalanan protokol ile kurum çalışanlarına, çiftçilere ve oda yöneticilerine “Zirai Meteoroloji” hakkında eğitim verilmesi planlanmıştı.

   Tuşba Ziraat Odası Başkanı Hasan Özgökçe, yapılan protokolün çok faydalı olduğunu belirterek, “Çiftçilere zirai meteorolojiyle ilgili eğitim verilmesi gerçekten çok önemlidir. Çünkü tarım ve hayvancılığın olduğu bir şehirdeyiz. Özellikle kırsaldaki vatandaşlarımız, çiftçilerimiz bazen yağmura, sele, fırtınaya hazırlıksız yakalanıyor. Bu durum bazen maddi hasar olarak çiftçilerimize yansımaktadır.  Çiftçilerimizin meteoroloji verilerini dikkate alarak gübreleme, ekim, gübreleme, ilaçlama ve biçim yapmaları çok önemlidir. Bütün çiftçilerimiz bu eğitime katılsın. Böyle bir protokol imzalayan değerli bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli’ye ve birlik başkanımız Şemsi Bayraktar’a teşekkür ediyorum” dedi.

   Meteoroloji 14’üncü Bölge Müdür Vekili Mehmet Ali Ercan da yapılan ziyaretten çok memnun olduğunu dile getirerek, “Ziraat odamızı daha önce ziyaret etmiştik. Başkan Hasan Özgökçe ve Koordinasyon Kurulu’nun bizi ziyaret etmesi ve böyle bir eğitimi beraber organize etmemiz bizi çok mutlu etti. Çiftçilerimizin, çalışanlarımızın zirai meteoroloji konusunda daha fazla bilgili olması gerekiyor.” Diye konuştu.

   Konuşmaların ardından zirai meteoroloji ile ilgili eğitimin 04 Nisan 2020 tarihinde Van Tarım ve Orman il müdürlüğü toplantı salonunda yapılmasına karar verildi.