Hayvan yetiştiricilerine yüzde 50 hibe desteği verilecek

Van Tuşba Ziraat Odası, Tarım ve Orman Bakanlığı kayıt sistemlerine kayıtlı hayvan yetiştiricilerine yüzde 50 hibe desteği verileceğini, destek için başvurunun İl Tarım ve Orman Müdürlüklerine yapılacağını duyurdu. Oda Başkanı Ha

TARIM VE HAYVANCILIK 28.06.2021 13:18:48 0
Hayvan yetiştiricilerine yüzde 50 hibe desteği verilecek
Tarih: 01.01.0001 00:00

Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık İşletmelerine Yönelik Yatırımların Desteklenmesine İlişkin Uygulama Esasları Tebliği 25.06.2021 tarihli Resmî Gazete ’de yayımlandı. 
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yüzde 50 hibe desteği öngörülen tebliğ metni tüm İl Tarım ve Orman Müdürlüklerine gönderildi. İl Müdürlükleri de gelen tebliği ilçe müdürlükleri, Ziraat Odaları ve ilgili diğer kurum, kuruluşlarla paylaştı.

TUŞBA ZİRAAT ODASI DUYURDU

Van’da da Tuşba Ziraat Odası, söz konusu destekleme hibesine ilişkin tebliği odanın resmi internet sayfasından paylaştı.
Tuşba Ziraat Odası Başkanı Hasan Özgökçe, yetiştiricilerin hibe desteği için başvuruyu İl Tarım ve Orman Müdürlüklerine yapacağını söyledi.
Özgökçe, bu tür desteklerin kuraklık nedeniyle de zor günler geçiren üreticiler için önemli olduğunu kaydetti.

DESTEK HAKKINDA

Bakanlık tarafından yapılan tebliğde, hibe desteğinin işletmesi en az 1 yıldır aktif olan, Tarım ve Orman Bakanlığı kayıt sistemlerine kayıtlı olan gerçek ve tüzel yetiştiricilere verileceği belirtildi. 
Bakanlık, büyükbaş için en az 10 baş en çok 50 baş anaç kapasiteli, küçükbaş için ise en az 100 baş en çok 300 baş anaç kapasiteli yeni ahır, ağıl yapımı veya kapasite artırımı, rehabilitasyonu, hayvan barınağı amaçlı çadır alımı ile makine ekipman alımları için hibe desteği verileceğini kaydetti.

YATIRIM KONULARI

Tebliğde, yatırım konularına da şu başlıklar altında açıklık getirildi: 
“İNŞAAT; Yeni ahır, ağıl yapımı veya kapasite artırımı, rehabilitasyonu, hibe oranı 50,
ÇADIR ALIMI; Hayvan barınağı amaçlı çadır alımı, 50 hibeli,

MAKİNE, ALET VE EKİPMAN ALIMI; Yem hazırlama makinesi, gübre sıyırıcısı sistemi, seyyar süt sağım makinesi, süt soğutma tankı, hayvan kaşıma ünitesi ve otomatik suluk, 50 hibeli.”

Özel Haber: Adil HARMANCI

Prestij Haber Merkezi