Ekim öncesi bilgilendirme çalışmaları

Van’da tarımsal faaliyetler kapsamında çiftçilere yönelik ekim öncesi bilgilendirme çalışmaları başlatıldı.

TARIM VE HAYVANCILIK 7.03.2022 11:22:48 0
Ekim öncesi bilgilendirme çalışmaları
Tarih: 01.01.0001 00:00

Ziraat Odaları ve ilgili kurumlar hem yüz yüze hem iletişim kanalları üzerinden bilgilendirmede bulunuyor.

Çiftçi, ekim için gün sayarken tarımla ilgili kurumlar da çiftçilere sağlanan avantajlar, taban fiyatları ve başvuru süreleri hakkında bilgilendirmede bulunuyor. 

ZİRAAT ODALARINDAN BİLGİ AKIŞI

Çiftçilerin en fazla bilgi desteği aldığı kurumlardan birini de ziraat odaları oluşturuyor.
Van’daki ziraat odaları bugünlerde üyesi bulunan çiftçileri, hibe destekleri ve diğer avantajlar konusunda bilgilendiriyor.
Tuşba Ziraat Odası mühendisleri, üyesi çiftçileri telefonla arayarak genel durum hakkında bilgilendirdiklerini söyledi.  
Mühendisler, süresi 15 Mart’a kadar uzatılan yüzde 50 hibeli bireysel sulama sistemleri başvuruları, Ziraat Bankası’nın 7 yıl faizsiz geri ödemeli destekleri, Tarım Sigortası, hububat başvuruları ve baklagiller ile ilgili konular gibi birçok konuda çiftçiyi bilgilendirdiklerini kaydetti.

HEM YÜZ YÜZE HEM SMS BİLGİLENDİRMESİ

Van ekonomisi için önemli tarım alanlarından birini de pancar ekimi oluşturuyor. 
Erciş Şeker Fabrikası mühendisleri ve görevli çalışanları da çiftçileri pancar ekimiyle ilgili gelişmeler ve Mart ayında da devam edeceği belirtilen taahhüt alımları konusunda bilgilendiriyor.
Van merkez şube çalışanları, hem sahada çiftçiyle yüz yüze görüşerek hem de SMS yoluyla bilgiler aktardıklarını söyledi.

ŞEKER PANCARINDA 2022 RAKAMLARI

Şeker pancarı ile ilgili çiftçiye aktarılan 2022 yılı rakamları şöyle: 
Doğu illerine verilen yüzde 10 prim desteği 2022 yılında da sürecek. 2022 yılı şeker pancarı taban fiyat 800 TL. Kota tamamlama primi ton başına 25 TL. Polar 80 TL. Küspe 50 TL.

EKİM BİLGİLENDRİMESİ 

İlgili kurumlar tarafından çiftçiye ekimle ilgili bilgilendirmeler de ekim sezonu başlamadan kısa süre içinde yapılacak.
Yetkililer, şu aralar yapılan çiftçiye sağlanan imkanlar ve diğer hazırlık bilgilendirmesi ardından kısa süre içinde bu kez de ekim ile ilgili toplantılar düzenleneceğini ve çiftçilerin ekim ve sulamayla ilgili bilgilendirileceğini kaydetti.
Özel haber: Adil Harmancı