Dijital Tarım Pazarı kuruldu

Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü resmi sayfasında oluşturulan özel bir modül ile Dijital Tarım Pazarı (DİTAP) sitesine giriş linki oluşturuldu.

TARIM VE HAYVANCILIK 29.12.2020 11:07:45 0
Dijital Tarım Pazarı kuruldu
Tarih: 01.01.0001 00:00

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Dijital Tarım Pazarı (DİTAP) adı altında, tarım arazilerinin dijital ortamda kiralandığı modül kullanıma sunuldu. 
Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü de resmi sayfasından DİTAP sitesine giriş linki oluşturdu. 
Müdürlük ayrıca detaylı açıklamalara da yer verdi.

ATIL ARAZİLER ÜRETİME KAZANDIRILACAK

Yapılan açıklamaya göre, uygulama ile hem atıl tarım arazileri üretime kazandırılacak hem de arazi sahibi gelir elde edecek. Kiraya veren ile kiralamak isteyen dijital ortamda bir araya gelecek. Daha fazla tarımsal üretim yapmak isteyen üreticiler arazi kiralama modülü ile kiralık tarım arazilerini dijital ortamda görebilecekler. Bu sayede daha fazla üretim ve daha fazla gelir elde edebilecekler.

İŞLEYİŞ NASIL OLACAK?

Tarım arazisini kiraya vermek isteyenler sisteme giriş yaparak, Tapu Kadastro Bilgi Sistemleri üzerinden, üzerine kayıtlı tarım arazilerini dijital ekranda görebilecekler ve modülde istenilen bilgileri sisteme kolaylıkla girebilecekler. Bu kapsamda, tarım arazisini kiralamak isteyenler; arazisinin sulama sisteminin olup olmadığını, kuru ya da sulu tarıma uygunluğunu, geleneksel üretim, iyi tarım, organik tarıma ya da örtü altı üretim mi olduğunu, araziye ekilen, ekilebilecek ürünleri ve dönüm bilgilerini sisteme kaydedecekler. Ayrıca arazinin fotoğrafını koyabilecek ve detay bilgilerini de açıklama bölümüne yazabilecekler.

SİSTEME GİRİŞ LİNKİ
Arazi kiralamak ya da kiralatmak isteyenler için de https://ditap.gov.tr linki oluşturulduğu kaydedildi.
Haber: M. Selim KURT

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi