ÇKS başvuru süresi uzatıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, 30 Haziran’da dolan Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuru süresi, gelen yoğun talepler üzerine 1 Eylül 2020 tarihine kadar uzatıldı. Van’daki ziraat odaları, üyelerinden kayıt başvurularını bir a

TARIM VE HAYVANCILIK 14.07.2020 12:05:03 0
ÇKS başvuru süresi uzatıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

SÜRE UZATILDI

Çiftçiler için önemli olan ÇKS başvuru süresi, pandemi süreci de göz önünde bulundurularak 2 ay daha uzatıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, kayıtlarını yaptırmayan ziraat odası üyesi çiftçilerin 1 Eylül son gün olmak koşuluyla mesai saatleri içinde başvurularını yaptırabileceklerini duyurdu.

“ÇİFTÇİLERİMİZ SON GÜNÜ BEKLEMESİN”

Başkale Ziraat Odası Başkanı Rahmi Aşkan, kayıtlarını halen yaptırmayan çiftçilere çağrıda bulunarak, bir an önce işlemlerini tamamlamalarını istedi. 

Çiftçilerin bu gibi konularda özellikle son günde harekete geçtiklerine dikkat çeken Aşkan, şunları söyledi:

“Türkiye Ziraat Odaları Birliği tarafından çiftçilerin mağduriyet yaşamamaları amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığına süre uzatımı için başvuruda bulunmuştu ve süre 1 Eylül’e uzatıldı. ÇKS başvurusunda bulunamamış çiftçilerimizin bu yönetmelikle son günü beklemeden bir an evvel dosyalarını hazırlayıp teslim etmeleri gerekiyor. 2020 yılı desteklemelerinden faydalanmak isteyen çiftçilerimiz, 1 Eylül’ü beklemeden odamıza gelerek oda kayıt belgelerini alıp, diğer belgelerle birlikte İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine giderek başvurularını tamamlamaları gerekiyor.”

Van’daki diğer ziraat odalarının da üyelerine aynı çağrıda bulundukları ve kayıt işlemlerini tamamlamaları yönünde uyardıkları öğrenildi.

2020 Çiftçi Kayıt Sistemi son müracaatları 1 Eylül 2020 tarihine kadar uzatıldı.

VAN İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ DE PAYLAŞTI

Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü de, sosyal medya hesaplarından, süre uzatımı haberini paylaştı. Paylaşımda şöyle denildi; "Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli, ÇKS kayıtlarının koşulsuz şekilde 1 Eylül'e kadar uzatıldığını açıkladı. Tüm üreticilerimize hayırlı olsun."  Haber: Adil HARMANCI

Editör: