Çiftçiler yapılandırma konusunda bilgilendirildi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Van İl Müdürlüğü, 17.11.2020 Tarihli ve 31307 sayılı Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Bazı Alacakların yeniden yapılandırılması ile bazı kanunlarda değişiklik yapılması hakkında kanun”

TARIM VE HAYVANCILIK 20.11.2020 13:31:07 0
Çiftçiler yapılandırma konusunda bilgilendirildi
Tarih: 01.01.0001 00:00

SGK Van İl Müdürlüğü, 17.11.2020 Tarihli ve 31307 sayılı Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Bazı Alacakların yeniden yapılandırılması ile bazı kanunlarda değişiklik yapılması hakkında kanun” uyarınca SGK’ya olan borçların yapılandırılmasına ilişkin kararların yer aldığı bir yazıyı Ziraat Odaları ile ilgili kurumlara da gönderdi.
Van’daki Ziraat Odaları ise, SGK tarafından kendilerine gönderilen yazıyı sosyal medyada alıntılayarak, ya da telefonla ulaşarak üyesi olan çiftçilere konu hakkında gerekli bilgilendirmelerde bulunuyor.

YAPILANDIRMA KAPSAMI

SGK tarafından gönderilen yazıya göre, sigorta primleri, genel sağlık sigortası primleri, işsizlik sigortası primleri, idari para cezaları, iş kazası veya meslek hastalığı sonucu doğan rücu alacakları, yersiz ödenen gelir ve aylıklardan doğan alacaklar, Bağ-Kur sigortalılarının daha önce durdurulan hizmet sürelerinin ihyası durumunda doğacak alacakları yapılandırma kapsamına alınıyor.  

YAPILANDIRMA NELER SAĞLIYOR?

Yapılandırma kapsamında; ana para borçlar için gecikme cezası ve gecikme zammı ile faiz uygulanmayacak. Güncellenen borcun tamamının ödenmesi durumunda ise, tutardan yüzde 50 silinecek. İdari para cezaları da yüzde 50 silinecek. 

YAPILANDIRMA VE SÜRESİ

Yapılandırılan borçlar ikişer aylık dönemlerde 6, 9, 12 veya 18 taksitte ödenebilecek.
Yapılandırmaya başvurular ise, 17 Kasım-31 Aralık 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi