Çiftçiler bu tarihe dikkat etmeli

Çiftçilerin, devlet tarafından yapılan çeşitli desteklerden faydalanabilmeleri için gerekli olan Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıtları için son başvuru tarihinin 30 Haziran olduğu belirtildi.

TARIM VE HAYVANCILIK 22.06.2021 09:26:36 0
Çiftçiler bu tarihe dikkat etmeli
Tarih: 01.01.0001 00:00

Önce Ziraat Odalarına başvuran ardından da il ve ilçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine ÇKS kaydı yaptıran çiftçiler çeşitli destek, tarım sigortası ve düşük faizli krediden yararlanabiliyor.
2021 yılı ÇKS kayıtları başvuru süresi 30 Haziran’da doluyor. Mesai bitimine kadar başvuru yapan çiftçiler anılan desteklerden ve diğer avantajlardan yararlanabiliyor. 

ZİRAAT ODALARI ÜYELERİNİ UYARDI

Van’daki Ziraat Odaları son başvuru tarihine ilişkin olarak üyelerini uyardı.
Ziraat Odaları, desteklerden yararlanabilmeleri için çiftçilerin 30 Haziran saat 17.00’ye kadar ÇKS kayıtlarını yaptırmalarını istedi.

AŞKAN’DAN ÇKS KAYIT ÇAĞRISI

Başkale Ziraat Odası da, ÇKS kayıtlarına ilişkin olarak üyelerini bilgilendirdi.
Başkale Ziraat Odası Başkanı Rahmi Aşkan yaptığı açıklamada, “ÇKS başvuruları 2020’nin Eylül ayında başladı, 30 Haziran 2021 tarihi mesai bitiminde de sona eriyor. Başvurusunu yaptırmayan çiftçiler bu tarihe kadar kayıtlarını yaptırsınlar, aksi halde mazot, kimyevi gübre, yem bitkileri ve prim uygulamaları gibi desteklerden yararlanamayacaklar.” dedi.

AFETLERE DİKKAT ÇEKTİ

ÇKS’nin sadece sezon dahilindeki desteklerle ilgili olmadığını aynı zamanda sezon içinde yaşanması muhtemel doğal afetleri de kapsadığını ifade eden Aşkan, “ÇKS kaydı olan çiftçiler sadece desteklerden yararlanmıyor aynı zamanda yıl içerisinde yaşanması muhtemel herhangi bir doğal afet sonucu meydana gelen zarar doğrultusunda da kredi borçlarının ertelenmesi veya afet sonrası yapılacak her türlü tarımsal desteklemelerden de yararlanma hakkı elde ediyor. O nedenle çiftçilerimiz bu avantajları göz önünde bulundurarak, 30 Haziran 2021 Çarşamba günü mesai bitimine kadar 2021 yılı ÇKS başvurularını yaptırmalıdır.” diye konuştu. 

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

İlk kez başvuru yapacaklar için bilgi veren Aşkan, “ÇKS başvuruları, Ziraat Odalarından alınan çiftçi belgeleri ile yapılıyor. Odamızdan çiftçi belgesi ile diğer bazı evrakları alan çiftçilerimiz il ve ilçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine giderek anılan tarihler arasında kaydını yapabilecek” diye kaydetti. 
Özel Haber: M.Selim KURT

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi