Çiftçi bilgilendirme çalışmaları sürüyor

Van Tuşba Ziraat Odası tarafından mart ayından bu yana arazide başlatılan çiftçi bilgilendirme çalışmaları sürüyor. Odaya bağlı tarım danışmanlarının son olarak İpekyolu ve Tuşba ilçelerinde çiftçiyle buluşarak çeşitli konular

TARIM VE HAYVANCILIK 24.05.2021 10:39:01 0
Çiftçi bilgilendirme çalışmaları sürüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Çiftçilerle arazide gerçekleşen buluşma Tuşba Ziraat Odası’nın internet sayfasından yayınlandı.

SAHADA BİLGİLENDİRME

Oda tarafından yapılan açıklamaya göre, odaya bağlı tarım danışmanları İpekyolu ilçesine bağlı Baklatepe, Erçek, Karagündüz, Yukarı Güneyce, Sarmaç, Değirmenköy, Köşebaşı, Gövelek, Ortanca, Arıtoprak, Karakoç mahalleleri ile Tuşba ilçesine bağlı Gedelova mahallelerinde çiftçiyle buluştu.

DİTAP KONUSU

Çiftçilerin Dijital Tarım Pazarı (DİTAP) hakkında bilgilendirildiği belirtilen açıklamada, “Hem üretici hem tüketici hem de sektörün kazanması hedeflenen DİTAP ile çiftçinin ürettiği ürünleri, DİTAP sayesinde değer fiyattan tüm alıcıları ve üreticileri buluşturmayı hedefliyor.” denildi.

ZARARLILARLA MÜCADELE

Tarım danışmanları sezon gereğince çiftçiyi zararlılar konusunda da bilgilendiriyor.
Sahada hastalık ve zararlı kontrolü yapıldığı ifade edilen açıklamada, tarım danışmanları tarafından bölgede bitkisel ve hayvansal üretim yapan çiftçilerin TARSİM konusunda da bilgilendirildiği kaydedildi.

SULAMA SORUNU

Öte yandan Tuşba Ziraat Odası Başkanı Hasan Özgökçe, Mart ayında İpekyolu ilçesi Aşağı Gölalan, Yukarı Gölalan ve Ilıkaynak Mahalle Muhtarları ile bir toplantı gerçekleştirmiş, muhtarların gölet talepleri tartışılmıştı. Bunun üzerine Özgökçe, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan ile bir görüşme gerçekleştirmişti.
Bunun üzerine önceki gün Tuşba Ziraat Odası Tarım Danışmanları, Van Büyükşehir Belediyesi teknik personeli, İpekyolu Belediyesi teknik personeli, Serbest Tarım Danışmanı, Aşağı Gölalan mahalle muhtarı, Yukarı Gölalan mahalle muhtarı ve Ilıkaynak mahalle muhtarının katılımı ile sahada incelemeler başlatıldığı belirtildi.


Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi