Zirvenin yeni sahibi Van Spor

TFF 2. Lig 4. hafta maçında deplasmanda Bodrum Belediyesi Bodrumspor'a konuk olan Van Spor FK, rakibini 4 – 0 gibi farklı bir skorla mağlup ederek, hanesine 3 puanı yazdıran taraf oldu. Geçen sezon olduğu gibi bu yıl da yine deplasman maç

SPOR 21.09.2019 21:16:52 0
Zirvenin yeni sahibi Van Spor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Ev sahibi Bodrumspor sahaya Fatih Gülmez, Muhammet Özkal, İzzet Yıldırım, Orhan Şam, Seyid Ahmet Han, Ozan Sol, Oğuzhan Türk, Emre Can Atila (Dk. 46 Altuğ Taş), Medeni Bingöl (Dk. 46 Batuhan Ayvaz), Sergen Yatağan(Dk. 74 Celal Dumanlı) ve Şaban Geniş Yürek ile çıkarken, temsilcimiz Van Spor FK ise sahaya Asil Kaan Güler, Samet Cantürk, Osman Torun, Burçak Özkanca (Dk. 75 Yakup Demir), Barış Gök, Batuhan Er (Dk. 63 Tunç Murat Behram), Serdar Cansu, Mehmet Sıddık İstemi, Sefa Küpeli, Oktay Aydın (Dk. 70 Timuçin Aşçıgil) ve Barış Sağır ile çıktı.
Rakibi karşısında cesur bir futbol sergileyen Van Spor FK, etkili ataklarla rakibini sıkıntıya soktu. Gelişen Van Spor FK atağında, maçın henüz 10. dakikasında Batuhan Er takımını öne geçiren golü kaydetti. 0 – 1.
Bu golden sonra da Van Spor FK etkili oyununu sürdürdü.
Maçın ilk devresi bitmek üzereyken Van Spor FK'nin gol makinası Batuhan Er bir kez daha sahneye çıktı ve soyunma odasına Van Spor FK'nin 2 – 0 üstünlükle gitmesini istedi: 0 – 2.
Maçın ilk devresi Van Spor FK'nin 2 – 0 üstünlüğü ile tamamlandı.
Van Spor FK, maçın ikinci devresine de iyi başlayan ve etkili olan taraf  oldu.
Maçın 55. dakikasında hızlı gelişen Van Spor FK atağında iyi bir pasla topu önünde bulan Mehmet Sıddık İstemi, uzun bir mesafede topu sürerek rakip ceza sahası içine kadar girdi ve düzgün bir vuruşla farkı 3'e çıkardı. 0 – 3.
Dakikalar 70'i gösterdiğinde bu kez sahneye Sefa Küpeli çıktı. Van Spor FK atağında topla buluşan Sefa Küpeli skoru tayin eden golü kaydetti. 0 – 4.
Kırşehir Belediyespor ve Tuzlaspor'un da puan kaybettiği haftada Van Spor FK deplasmandan çok önemli bir 3 puanı hanesine yazdırarak liderlik koltuğuna oturdu.
Van Spor FK'nin aldığı galibiyet, taraftarlarına büyük sevinç yaşattı.
Van Spor FK, ligin 5. haftasında 29 Eylül 2019 Pazar günü, Kahramanmaraşspor A.Ş.'yi konuk edecek. Ancak Van Spor FK, bu maç öncesi Ziraat Türkiye Kupası 3. Eleme Turu maçında 24 Eylül 2019 Salı günü deplasmanda Balıkesirspor ile karşı karşıya gelecek. Haber: Umut Tarhan