Zirveden kopuş!

Lige şampiyonluk parolası ile başlayan Van Spor FK, özellikle ligin ikinci devresinde yaşadığı düşüşle zirve yarışından uzaklaşıyor. Deplasmanda karşılaştığı Piserro Kahramanmaraşspor'a mağlup olarak şampiyonluk yolunda büy

SPOR 11.02.2020 11:07:41 0
Zirveden kopuş!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Ligin ilk devresini 30 puanla 5. sırada, lider Ankara Demirspor'un 6 puan gerisinde tamamlayan Van Spor FK, 22. hafta itibari ile 6. sıraya gerilerken, lider Ankara Demirspor ve 2. sıradaki Bandırmaspor'un 11 puan gerisinde kaldı.

Devre arasında takımdaki bazı futbolcuları gönderen, yerlerine yeni transferler yapan Van Spor FK'de, ligin ikinci devresinde işler istenildiği gibi gitmiyor.

İkinci devrenin ilk maçında deplasmanda Bandırmaspor'a 1 – 0 mağlup olan, ardından Niğde Anadolu FK ve Karabükspor'u 4 -  0'lık skorlarla geçen Van Spor, 21. hafta maçında kendi sahasında konuk ettiği Bodrumspor'a ise 5 – 1 gibi farklı bir skorla mağlup oldu. Bu maç sonrası deplasmanda Piserro Kahramanmaraşspor ile karşılaşan Van Spor, bu maçtan da yenik ayrılınca zirve yarışından uzaklaştı.

22 haftalık periyotta sahadan 11 kez galibiyetle ayrılan Van Spor FK, 8 kez de mağlup oldu. 3 maçında beraberlik alan Van Spor FK, bu süre zarfında 38 kez rakip fileleri havalandırırken, 24 golü de kalesinde gördü. Van Spor FK, 22. hafta itibari ile 36 puanla 6. sırada yer alıyor.

Takımdaki düşüş taraftarları üzerken, takımın bir an önce toparlanması ve en azından play-off potasının içinde kalması arzulanıyor.

Van Spor FK, ligin 23. hafta maçında kendi sahasında Ergene Velimeşe Spor'u konuk edecek. Haber: Umut Tarhan

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi