Yenitürk’ten flaş iddialar!

Kanal M ekranlarında Salih Deniz’in hazırlayıp sunduğu ‘Spor Aktif’ programına katılan Van Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Servet Yenitürk flaş iddialarda bulundu.

SPOR 13.02.2019 13:24:55 0
Yenitürk’ten flaş iddialar!
Tarih: 01.01.0001 00:00

“STAT YIKILIRSA TEK SORUMLUSU İNANÇ’TIR!”

Stadın yıkılması durumunda tek sorumluluğun Nevzat İnanç’a ait olduğunu öne süren Yenitürk, “Gençlik Spor Müdürümüz devre başı stadın yetiştireceğini, herhangi bir sıkıntının olmayacağını bize ve Vali beye söylediği halde aradan 10 ay gibi bir süre geçmiş, ortada birkaç demirden başka bir şeyin olmaması bizi son derece mağdur etti. Stadın kale arkası tribünleri güçlendirilmiş fakat diğer tribünler bitmediği için kapasitesinin üstünde bir taraftar girişi var. Allah korusun yarın öbür gün stat kapasitesinden fazla taraftar aldığı için yıkılırsa bunun tek sorumlusu vardır. O da Gençlik Spor İl Müdürümüzdür.” dedi.

“İL MÜDÜRÜMÜZ BUNUN HESABINI SORAMIYOR”

Tribünlerin yapılması halinde ortada hiçbir sorun kalmayacağını ifade eden Yenitürk, “İl müdürümüz ihalenin Ankara’da yapılacağını söyleyip araya giren komisyoncularla burada sıradan bir kişiye ihale verilirse stadımızın durumu da bu olacaktır. Sormamız gereken bir şey var, ihale süresi içinde yapımı tamamlanmayan bu portatifler için neden bir yaptırım uygulanmıyor, neden bunun hesabı firmalardan sorulmuyor? Demek ki il müdürümüz bunun hesabını soramıyor.” diye konuştu.

“3.5 MİLYON TL’LİK BÜTÇE ÇIKARILDIĞI HALDE NE YAZIK Kİ BİR ÇALIŞMA YAPILMIYOR”

Her maç 10-15 bin lira ceza yemeye mecbur muyuz? Diyen Yenitürk şöyle konuştu: “Acilen stadın ve portatiflerin tamamlanması lazım. Ortada Gençlik ve Spor İl Müdürümüz yoktur. Müdür olmadığı için bu kentin alt yapı takımı yoktur, gençlerimize sahiplik yok, kısacası gençlik spor namına hiçbir şey yoktur. Bitmeyen stat göz önündedir. Stat için Vanmilletvekillerimizi devreye soktuk bakan beyle görüştüler, artı olarak 150 bin TL ödeme çıkardılar. Beton olan yerlerinde koltuk olması gerektiğini belirttiler. Açık ve protokol tribününün yenilenmesi için 3.5 milyon TL’lik bütçe çıkarıldığı halde ne yazık ki bir çalışma yapılmıyor.” dedi.

“GENÇLİK SPOR İL MÜDÜRÜNÜ KAMUOYUNUN VİCDANINA BIRAKIYORUM”

Birileri Vanspor’un bir yerlere gelmesini istemediğini ifade eden Yenitürk, “Bu Van’da bir çekememezlik durumu var. Bir şekilde takım bize teslim edildi ve biz görevden kaçmadık ama yalnız da bırakıldık. Yalnız bırakılmamız yetmedi sanki herkes Vanspor düşmanıymış gibi takımı mağdur etmeye çalışıyor. Gençlik Spor İl Müdürünü kamuoyunun vicdanına bırakıyorum. Maçımızın olduğu gün gençlik spordan 6 kişi görevli olması gerekirken, sabah evinden maça gelebilmek için babasından 10 lira harçlık alıp stada koşa koşa gelen ve takımına 10 lira destekte bulunan çocuğun bilet parasına, bizim çoluk çocuğumuzun rızkına gözünü dikip maalesef harcırah alabilmesi için 30 Gençlik Spor çalışanını görevli yazıyorlar, onlara ödeme yapıyoruz. 6 kişinin görevli olması gerektiği yerde 30 kişi görevli yazılıyorsa bu vicdansızlıktır, Vanspor’u bitirmektir. O haksız parayı alacak listenin başına Gençlik Spor İl Müdürümüz kendini yazıyor, şoförünü yazıyor, yakınlarını yazıyor. Hepsinin belgesi elimizdedir, bu bir utanç kaynağıdır. Bu olay üzücüdür ve benimde zoruma gidiyor.”

“BİRÇOK MAÇA GELMEDİĞİ HALDE ÜCRET ALIYOR”

Yenitürk sözlerine şöyle devam etti: “Birçok maça gelmediği halde ücret alıyor. Geçen haftaki maçta kayak merkezinde, Erzurum’da tatil yaparken Nevzat İnanç beyin adı listenin başında yazıyor ve biz gelmediği maç için harcırah ödüyoruz. Bu nasıl spor sevdasıdır, bu nasıl gençlik sporu yönetme, bu bir vicdansızlıktır. Ben kısacası buna yolsuzluk derim. Ben kısacası buna hırsızlık derim. Hırsızlığın küçüğü büyüğü yoktur, eğer tüyü bitmemiş çocuğun hakkına, benim çocuğumun hakkına tenezzül ediyorsa. Hem görevli İstanbul’a gidip harcırah alıp hem Vanspor’da kendini görevli yazıp harcırah alıyorsa birileri Vanspor’un ‘olmayan deniz, yemeyen domuz’ zihniyetiyle hareket ediyorsa yazıktır. Biz başladığımız ilk günden beri diyoruz ki Vanspor’a sahip çıkalım, kenetlenelim, destek sunalım. Vanspor benim değil, Vanspor herkesindir.” ifadelerini kullandı.

“GENÇLİK SPOR İL MÜDÜRÜME SESLENİYORUM”

Yenitürk, “Gençlik Spor İl Müdürüme sesleniyorum bir önceki dönem yönetimdeydiler, ona ve diğer yöneticilere sesleniyorum borçlarına sahip çıksınlar bari biz onlarla uğraşmayalım. Hiç değilse köstek olmasınlar. Gelen 3 kuruşluk bilet paramıza tenezzül etmesinler. Herkes Gençlik Spor İl Müdürünün maça gelmediğine şahittir ama maalesef listede adı yazdığı için biz ona ödeme yapmışız. Biz bu yola şampiyonluk parolasıyla çıktık ama kimse bizim neler çektiğimizi bilmiyor. Susalım yanlışlık vardır, susalım hata vardır dedik ama yok. Ben milletvekillerimizle de görüştüm böyle bir zatın Gençlik Spor İl Müdürlüğü görevinde olması Van’a yazıktır, Van’ın ayıbıdır.” diye konuştu.

 ŞEHRİVAN GAZETESİ