Yenitürk: Vanspor için ölümden döndüm!

Vanspor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, Vanspor için kaç kez trafik kazası geçirdiğini ve ölümden döndüğünü belirterek, “Bu takım için çok büyük fedakarlıklarda bulundum. Maç yetişmek için kaç kez trafik kazası geçirdim ve öl

SPOR 22.01.2020 11:09:20 0
Yenitürk: Vanspor için ölümden döndüm!
Tarih: 01.01.0001 00:00

      Van’da internet üzerinden yayın yapan Akdamar TV’de Salih Deniz’in hazırlayıp sunduğu Spor Aktif Programı’nda Vanspor’un içinde bulunduğu son durumu ele alındı. Programa telefonla bağlanan Teknik Direktör Taner Taşkın, futbolcular arasında hiçbir sorunun olmadığını söylerken, Kulüp Başkanı Servet Yenitürk ise Vanspor için onca fedakârlıklar yapmasına rağmen, birilerinin kendisi ile ilgili hakarete varan söylemlerde bulunduğunu belirtti.

son dakika haber


            Yenitürk, göreve geldikten sonra kendisinden önceki yönetimin hesaplarını savcılığa verdiğini, kendisinden sonra gelecek kişinin de eğer hesaplarda hata gördüyse savcılığa vermesini istedi.
Her hafta Pazartesi günleri Akdamar TV’de ekranlara gelen Spor Aktif programının bu haftaki konukları Van ASKF Temsilcisi Ramazan Kıvanç ve Eski sporcu ve teknik direktörlerden ‘kaptan’ lakaplı Zeki Yılmaz’dı.
Konuklar Vanspor Cumartesi günü 4-0 kazandığı Niğdespor maçını yorumladı.
Programa telefonla bağlana Vanspor Teknik Direktörü Taner Taşkın ise, maçı kazanmalarının kendilerini sevindirdiğini ifade etti.
Cumartesi günü Niğdespor maçında Batuhan Er ve Serdar Cansu arasında yaşanan sorunun da konuşulduğu programda Vanspor Teknik Direktörü Taner Taşkın duruma açıklık getirdi.


      TAŞKIN: HER FUTBOLCU BU TAKIMIN BAŞARISI İÇİN TER DÖKÜYOR
Takımda hiçbir sorun olmadığını söyleyen Taner Taşkın, “İnanın futbolcular arasında hiçbir sorun yok. Bugün bile Batuhan ve Serdar ile birlikteydik. Şimdi Serdar da, Batuhan da, Tunç da ve diğer birçok futbolcu da bu takımın başarısı için ter döküyor. Saha içinde zaman zaman insanlar sinirlenip agresif hareketlerde bulunabilir. Maç sonrası tüm futbolcular galibiyeti kutladı. Takımın içinde sanki büyük sorunlar varmış gibi birileri algı oluşturmamalı. Batuhan Kasımpaşa maçından sonra sakatlandı. Batuhan çok karakterli bir oyuncu. Sakatlık sonrası form tutamadığı için biraz sıkıntı yaşadı. Futbolcular genç, hata yapacaktır elbette. Bizler büyükleri ve hocaları olarak onlara yol göstereceğiz. İnanın Serdar ve Tunç da aynı şekilde karakterli. Maça baktığımızda sağdan soldan gelen ataklarla rakibi bunalttık. Bazı pozisyonlarda oyuncuların kaçırdığı goller olabilir, ama bazılarında da rakip oyuncular gole izin vermemiştir. Aile içinde bile zaman zaman tartışmalar olabilir. Bunları büyütmemek gerekir. Vanspor’un galibiyetine gölge düşürülmemeli. Şu an için futbolcularımız iç içe ve samimi şekilde davranıyor. Aralarında hiçbir sıkıntı yok. Bazı kesimlerin de özellikle sosyal medyada bu işi büyütmemesini arzuluyoruz” dedi.


         “TAKIM İÇİNDE BU TÜR DURUMLAR OLABİLİR”
Programda konuyla ilgili konuşan konuklardan Ramazan Kıvanç da futbolda bu tür sinirli hareketlerin olabileceğini söyleyerek, “Bizler de bu tür davranışların olmasını arzulamıyoruz. Ama bu olayları büyütmemek lazım. Bunlar takım arkadaşı. Zaten hoca da sıkıntı olmadığını söylüyor” şeklinde konuştu.


        Söz konusu durumla ilgili yorum yapan Zeki Yılmaz da, teknik direktörlerin takım içinde sıkıntı oluşturan futbolcuyu barındırmayacağını, ancak söz konusu maçta bir pas vermeme, taraftara gitmeme gibi bir davranışı çok büyütmemek gerektiğini söyledi. Yılmaz, “Bu küçük sorunlar inşallah sona erer. Takımın ahenginin bozulmaması için herkes üzerine düşeni yapmaz” dedi.
Daha sonra programa canlı telefon bağlantısı ile bağlanan Vanspor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, “Niğde maçında güzel bir galibiyet elde ettik. İnşallah önümüzdeki süreçte çok daha iyi sonuçlar elde ederiz” dedi.


         YENİTÜRK: SAHA İÇİNDE OLAN, SAHA İÇİNDE KALIR
Cumartesi günü oynanan maçta saha içinde bazı sporcuların birbiriyle tartışması ile ilgili sorulan soruyu yanıtlayan Başkan Yenitürk, “Ben şunu söylüyorum, her türlü eleştiriye cevap verebilirim. Vanspor ile ilgili en ince ayrıntısına kadar herkese bilgi verebilirim. Şimdi kadroda 22 oyuncumuz vardır. Bu kadrodaki 22 oyuncu ilk 18 kadroya, 18 kişi ise ilk 11 kadrosuna girmek istiyor. Sonuçta ilk onbirde oynayanlar ise en iyi performansı göstermek istiyor. Takım içinde gol atabilmek, takımın kazanması için her türlü gayreti göstermek için futbolcuların canla başla koşturduğunu görmek bizleri mutlu ediyor. Bakın inanın bu takımın çok iyi duruma geleceğine inanıyorum. Ama zaman zaman futbolcu veya yönetici kardeşlerimize yönelik hakaretler olduğunu görüyoruz. Bu konuda herkesin saygılı olmasını istiyoruz. Biz eleştiriye hazırız. Herkes bizi eleştirebilir. Ama Vanspor’a zarar vermeden, yapıcı eleştiriler olsun istiyoruz” diye konuştu.
Özellikle sosyal medyada haksız eleştiriler olduğunu, bazı eleştirilerin hakaret boyutuna vardığını söyleyen Başkan Yenitürk, “Biz en sıkıntılı süreçte bu takımın başına geldik, elimizi taşın altına koyduk. Ben şahsen işimi askıya aldım. Varımı yoğumu Vanspor’a harcadım. Büyük emekler verdim. Her şeyden feragat ettim. Bakın sadece bu son maça gelebilmek için 48 saat uyumadım. Sabah 7.40 uçağını kaçırmamak için uyumadım. 11.00 gibi Van’a geldim. Stadyuma geçtim, sonra tesislere gittim. Futbolcularla görüştüm. Yönetimle bir araya geldim. Teknik heyetle görüştüm. Onları motive ettim. Maç sonrası yine onlarla bir aradaydım. Gece 2’lerde eve gittim. Sabah yine Ankara’ya geldim. Spor Bakanı ile randevumuz vardı, kendisiyle görüştüm. Yani bu kadar çabamıza rağmen birilerinin kalkıp bizleri haksız yere eleştirmesi çok yanlış” ifadelerini kullandı.


          YENİTÜRK: TAKIMA VERİLEN DESTEKLERİ KAMUOYUNA AÇIKLIYORUZ!
Sosyal medyada kalemşörlük yapanların olduğunu anlatan Başkan Yenitürk, “Bakın bizim taraftarlarımızın ismini kullanarak, ‘Başkan paraları ne yaptı?’ diye yazılar yazılıyor. Gazetesi olmayan, kendilerini gazeteci gösterenler var. Arkadaşlar destek gecesi konuşuluyor mesela. Bu geceyi biz düzenlemedik. Valilik düzenledi. Kentteki STK’lar da katıldı. Bir yemek yenilmiş ve o gece katkılar sunulmuştur. Bir aile toplantısı gerçekleşmiştir. O gece 600 bin TL gibi bir para desteği sözü verildi, ama şimdi 100 bin TL gibi bir para geldi. O paralar gelecektir, inanıyoruz. Yapılan tüm yardımları biz zaten kamuoyuna duyuruyoruz. Servet Başkan ne yaptı deniliyor. Biz kuruşuna kadar hesap vermeye hazırız. Ama hesap vereceğimiz yerler var. Her kafasına esen bize hesap soramaz. Vanspor, gerçek taraftarındır. Biz gerçek taraftarımıza hesap veriyoruz, onlarla bir araya geliyoruz” diye konuştu.


            Düzenlenen kampanyalarla ve alınan katkılarla ilgili açıklamalarda bulunan Yenitürk, “Geçen yıl işadamlarına yaptığımız çağrı sonucu aldığımız para 170 bin TL idi. Bizim bir futbolcumuzun sadece peşinatıdır. Arkadaşlar bu takım Servet Yenitürk’ün değil. Bu takım Van’ın ve Van halkınındır. Bakın bu sene de farklı isimler tarafından takıma katkılar sunuldu. Van TSO Başkanı Necdet Takva ve yönetimi tarafından bir kampanya düzenlendi. Kendileri 20 bin TL ile kampanyayı başlattı. Ama inanın kampanya kapsamında toplanan miktarlar öyle büyük rakamlar olmadı. Yüz TL veren de oldu, bin TL veren de oldu. Hepsinin dekontları mevcut. Bunlar kaybolmaz. Biz hepsine teşekkür ediyoruz. Ama yanlış rakamlar telaffuz edilmemeli” diye konuştu.


         “İSTİYORUZ Kİ TARAFTARLAR MAÇLARI TRİBÜNLERDEN İZLESİN”
Vanspor’un son maçının internetten yayın yapan Van Tivi’de canlı yayınlanmasına izin verilmediği yönündeki eleştirileri de yanıtlayan Başkan Yenitürk, “Benim bu canlı yayına izin vermememin nedeni olarak, birilerinin beni eleştirmesini gösteriyorlar. Bakın ben eleştirilerden dolayı kimseye kızmam. Ben her türlü eleştiriye yanıt veririm. Ben bugüne dek o canlı yayın izinlerini alan arkadaşa soruyorum, ‘Niye bugüne kadar çıkıp da demiyorsun acaba şimdiye kadar o canlı yayın iznini nasıl aldın?’ diye. Ayıptır böyle şeyler. Üç kuruşluk çıkarları için beni kullanmasınlar. Yönetimimizle konuştum. Elbette tüm yöneticilerle bir anda konuşacak değiliz. Kış geliyor, taraftarlara ihtiyacımız var. Biz bu saatten sonra TRT Şeş dahil, a kanalı, b kanalı kimseye izin vermeyeceğiz kararı aldık. Taraftarın gelip bizim maçlarımızı tribünlerde izlemesini istiyoruz. Başka bir niyetimiz yok. Kimsenin bize iftira atmasını istemiyoruz. Yeri gelecek izin vereceğiz, yeri gelecek izin vermeyeceğiz. İstiyoruz ki doğruları konuşsunlar. Birileri bizi eleştirmiş, biz izin vermemişiz gibi söylemler doğru değil. Düşünün ben her türlü riski göz önüne alacağım, ailemi bile ihmal edeceğim, her şeyimi bu takıma harcayacağım, ondan sonra birileri kalkıp bana ve yönetimime ileri geri konuşacak. Yok böyle bir şey. Vanspor’u seviyorlarsa, bugün Vanspor’un yanında olma günü” dedi.


        “Ben her kuruşuna kadar hesap vermeye razıyım” diyerek sözlerini sürdüren Başkan Yenitürk, “Ben her türlü hesabı veririm. Ben geçmişte olanları eleştirdim, hesapları da savcılığa verdim. Eğer benden sonra gelecek kişi de benim yaptığım hesapta hata varsa savcılığa vermezse namerttir. Ben Vanspor için herkesle ters düşerim. Sonuçta benim için öncelik Vanspor’dur” dedi.


         YENİTÜRK: BU TAKIM İÇİN ÖLÜMDEN DÖNDÜM
Vanspor için iki üç kez trafik kazası geçirdiğini ve ölümden döndüğünü anlatan Yenitürk, “İnanın elimizden geldiğince bu takımın menfaati için çabalıyoruz. Yazıktır bizi eleştirmek yerine Vanspor’a zarar vermesinler. Çamur atmasınlar. Bugün birileri bu takıma sahip çıkmaya çalışıyorsa, şevklerini kırmayalım. Yardım edenlere de ben teşekkür ediyorum. Bakın Fettah Tamince 500 bin TL bize destek oldu, yine Kasımpaşa maçında otelimizi karşıladı. Yine Antalya kampımız belki 300 bin TL’ye mal olacaktı, kendisi masrafları karşıladı. Teşekkür ediyoruz. Türkerler Holding bizim göğüs sponsorumuz. Valilik destek oldu. Yine İşadamı Murat Dicle kol sponsorumuz oldu. Bize destek olan herkese yürekten teşekkür ediyoruz. İstiyoruz ki herkes bu takıma destek olsun” şeklinde konuştu.


      Vanspor’u sırt üstü bırakmadığını ve bırakmayacağını sözlerine ekleyen Yenitürk, “Gücümüzün son damlasına kadar bu takımın yanında olacağız. Ben inanıyorum ki Van halkı da gerekli desteği verecektir. Ben her zaman için hesap vermeye hazırım. Ben birilerini kırdımsa özür diliyorum. Ama bizlere yönelik, futbolcu ve teknik yönetime yönelik yanlış konuşanlar da kendini düzeltmeli. Bugünden sonra Vanspor’un faydası için çabalamalıyız” diye konuştu.Van Bölge Gazetesi