YENİTÜRK İDDİALARI YALANLADI!

MURAT ÇEVİK BUGÜN KONUŞMUŞTU...

SPOR 9.08.2020 17:19:28 0
YENİTÜRK İDDİALARI YALANLADI!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Vanspor da sular durulmuyor ve açıklama üstüne açıklamalar geliyor. Çoğunluk sağlanmadığı için haftaya ertelenen kongre öncesi başkan adayları bütün kozlarını ortaya koymak için açıklamalar yapıyor. 

Servet yenitürk Murat ÇEVİK'in bugün yaptığı açıklamalara cevap verdi.

işte o açıklama...

Başkan adayı Murat ÇEVİK'in bugün saat 10:00 da gerçekleştirmiş olduğu basın toplantısında genel kurul toplantısının 1 hafta sonraya  ertelenmesine gerek olmadığını 1 saat sonra yapılması gerektiğini belirtmişse de ancak dernekler kanununun 14. Maddesinde açıkça belirtilmiştir. Kongreye salt çoğunluk sağlanmadığı takdirde en az 7 gün en fazla 60 gün ertelenmesi gerekmektedir. Bu da ekte görüldüğü üzere dernekler kanunun 14. Maddesinde belirtilmiştir. 
Vali beyin düzenlemiş olduğu Van Spor'a destek toplantısında yine aday Murat ÇEVİK'in katılımcılar tarafından 1.600.000 TL taahhüt edildiği ve kulüp hesabına aktarıldığını belirtmistir.Ancak belirtilen miktar kesinlikle doğru degildir.
Bahse konu destek gecesinde taahhüt edilen 513.000 TL , kulübümüze yansıyan 286.000 TL dir. Taahhüt edilen ve aktarılan miktarlar ekte sunulmuştur. Bahse konu miktarlar Van Valimiz, Van Asayiş Kolordu Komutanımız, YYÜ Rektörümüz, Van TSO Başkanımızın ve tüm yönetim kurulu üyelerimizin bilgisi dahilindedir. 


Yine aday Murat ÇEVİK kongrede divan heyeti teşekkül etmeden, başkanın çıkıp açıklama yapması doğru değil, divan heyetini toplaması gerektiğini belirtmişse de kamuoyuna kongrenin ilanında gündem maddeleri sırası ile belirtilmiştir. Açılışın yapılabilmesi için yoklamanın gerçekleşmesi gerekmektedir. Ancak yapılan yoklamada salt çoğunluk sağlanmadığı için divan heyetinin teşekkülü ikinci madde olduğundan kongre açılamamıştır. Dolayısıyla orada kulüp başkanı herhangi bir açılış yapmamıştır. Sadece gerekli çoğunluk sağlanmadığı için kongrenin ertelendiğini belirtmiştir. 


Mevzuatlardan, kulübün idaresinden ve kongre sürecinden hiçbir bilgisi olmayan aday Murat ÇEVİK’i kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. 


Kamuoyuna Saygılarımızla. Şeklinde açıklamasını okurlarımız için yayınlıyoruz...