Yaz Spor Okulları açıldı

Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde İl Spor Merkezleri (Yaz Spor Okulları) ve engelliler il spor merkezlerinin açılışı yapıldı.

SPOR 1.07.2019 19:25:28 0
Yaz Spor Okulları açıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, İlçe Müdürleri, Şube Müdürleri, antrenörler, sporcu ve çok sayıda ailenin katıldığı il spor merkezleri açılış töreni, Ferdi Sporlar Merkezi önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.
İl Spor Merkezleri açılış töreninde konuşan İl Müdürü Nevzat İnanç, “Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz tarafından ülkemizde eş zamanlı olarak il spor merkezlerinin açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Açılacak branşlar her kesimden öğrenci ve sporcuya hitap ediyor. Uzun bir yaz tatili başladı ve bu tatili ise daha iyi değerlendirmek adına, sporla çocuklarımızı buluşturmak adına yaz spor okullarımız açıldı. Sportif faaliyetlerle buluşturduğumuz çocuklarımızın içerisinden yetenekli gençlerimizi tespit ederek onları ileriki süreçlerde o branşlarda devamlılığı sağlayıp ve onları gelecekte daha iyi başarılara imza atacak birer sporcu olarak yetiştirmek amacıyla; İl spor merkezlerimiz her yaz tatillerinde tüm illerimizde hizmet vermektedir. Bizler de, Van ilinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak yaklaşık 42 branşta bu yıl inşallah hedefimiz 15 bin gencimizi il spor merkezlerinde ağırlamaktır.” dedi. İnanç, son olarak,"Spor disiplinli bir yaşam tarzıdır ve en büyük yararı ise sağlıklı yaşam, disiplin ve sosyalleşmektir. İlimizde bütün branşlarımızı siz değerli çocuklarımız ve gençlerimizin hizmetine açtık. Bu nedenle il spor merkezlerini çok önemsiyoruz. Tüm branşlarımız tamamen ücretsiz olup, kayıtlarımız halen devam etmektedir. Engeli vatandaşlarımız için de 18 farklı engelli grubunda il spor merkezleri kayıtlarımız devam ediyor. Zihinsel, bedensel, görme ve işitme engeli sporcularımızı da il spor merkezlerine bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
İl Spor Merkezleri açılış programı, çekilen toplu fotoğrafın ardından sona erdi.