Yarın ikinci devre start alıyor

Vanspor’un da yer aldığı TFF 2. Futbol Ligi Kırmızı Grup maçları yarın başlıyor. Tribünlerde yer almamalarına rağmen taraftarların heyecanla beklediği karşılaşmaların ikinci devresinin de heyecanla geçeceği belirtiliyor.

SPOR 26.01.2021 11:13:28 0
Yarın ikinci devre start alıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Yarın Vanspor’un grubunda yer alan 20 takım, ligin 2. devresinin ilk maçlarına çıkacak.

  Ligin ilk devresinin bitimiyle kamp bölgelerinde toplanan takımlar hazırlıklarını tamamlayıp evlerine dönüş yaparak maç gününü beklemeye başladı.

  Ligin 2. Devresi her takım için zorlu geçecek.

  Vanspor’un grubunda özellikle şampiyonluk hesabı yapan 2 Takım Vanspor ve Eyüpspor'un transferleri dikkat çekti.

  Vanspor 5, Eyüpspor ise 3 yeni ismi güçlü kadrolarına dahil ederken, Play Off şansı olan Bodrum Belediyespor ve küme düşme potasında yer alan Bayburt Özel idarespor da önemli transferlere imza attı. Bunun yanında transferde sesiz olan bir kaç takım ise teknik kadrolarında değişikliğe gitti.

  Kırşehirspor ilk devrenin son haftalarında  Sakaryaspor, Pazaspor ve Turgutluspor ise devre arasında teknik kadrolarında değişiklik yapan takımlar oldu.

  2. DEVRE ZORLU GEÇECEK

  Ligin 2. Devresi zorlu geçecek. Çünkü grupta yer alan bir iki takım hariç, diğer tüm takımların bir hedefi var. Vanspor’un grubundaki hiç bir takımın bulunduğu konum garantili konum değil.  Görünen o ki Şampiyonluk yarışı şu anki duruma göre Vanspor ile Eyüpspor arasında geçecek.

  İki takım arasında 10 puanlık bir fark var. 3 puanlık sistemde bu farkın çok da ciddi bir fark olmadığı belirtiliyor. Vanspor bir iki maç kazanır, Eyüpspor kaybederse ligin seyri değişir.

  Play Off yarışında ise puanlar birbirine çok yakın. O açıdan yaklaşık 8 takımın, Play Offa kalma şansı devam ediyor. Küme düşme potasına bakıldığında yine çok büyük kopmalar yok.

  Kardemir Karabükspor dışındaki diğer 3 takımın hangileri olacağı konusunda 8 takım da küme düşme riski yaşıyor. Hem Play Off Hem de küme düşme potasındaki bu durum bize ligin 2. Devresinin ne kadar zorlu ve kıran kırana geçeceğini bununla birlikte hiç bir takımın şu an bulunduğu durumun garantili olmadığını açıkça gösteriyor.

  1 Takımın direk bir üst lige çıkacağı, 4 takımın Play Offa kalacağı ve 4 takımın küme düşeceği 20 takımlı grupta,  hangi takım şampiyon olur, hangi takımlar Play Offa kalır ve hangi takımlar küme düşer, bu sorunun cevabı, eğer kopmalar yaşanmasa bu mücadele sezon sonuna kadar sürer.

  EYÜPSPOR, 47 PUANLA LİDER

  Lider Eyüpspor 47 puanla ligin 2. Devresine avantajlı başlayacak. Devre arası yaptığı transferlerle güçlü kadrosunu daha da güçlendiren Eyüpspor, yarın 2. Devrenin ilk sınavını Pazarspor'a karşı verecek.

  Ligin ilk devresinde başarılı bir grafik çizen Pazarspor Play Off şansı elde etmiş durumda.

  2 takım açısından da zorlu bir karşılaşma.

  Pazarspor yeni teknik kadrosuyla Play Off'dan kopmama Eyüpspor ise Puan avantajını kurumanın mücadelesini verecek.

  Vanspor cephesinde ise yeni transferlerin takıma kattığı güç gündemde.

  Şampiyonluk hesabı yapan 37 puanla 2. Sırada yer alan kırmızı siyahlı ekip, 5 yeni transferine bir kaç transfer daha eklemek için çalışmalarını sürdürüyor.

  Antalya kampını noktalayarak Van'a dönen Vanspor Çarşamba günü sahasında Tarsus Idmanyurduspor'u konuk edecek. Vanspor Şampiyonluk yarışından kopmamak için bu maçı kazanarak bu yarışta kopmadım diyecek. Liderle arasında 10 puanlık fark olan Vanspor, ligin 2. Devresinde işi sıkı tutarak maçlarını kazanıp, liderin kaybetmesini bekleyecek.

  Kısacası Vanspor için Play Off cepte, tek hedef lideri yakalamak.

  KIRŞEHİR’DE TRANSFER SESSİZLİĞİ…

  İlk devrenin son haftalarında teknik direktör değişikliğine giden Kırşehirspor 2. Transfer döneminde sessiz kaldı. Bu sesizlik Kırşehir'i Play Off'dan edebilir.

  33 puanla 5. Sırada yer alan yeşil beyazlı ekip, yarın grubun güçlü ekiplerinden Turgutluspor'u konuk edecek. 2 takım açısından da zorlu bir karşılaşma.

  Yeni teknik kadrolarıyla maça çıkacak 2 takımda Play Off için kazanma mücadelesinde olacak. Transferde sesiz kalan Kırşehir önümüzdeki günlerde transfer yapar mı?

  Yapmaz mı?

  Bilemiyorum ama gördüğüm Kırşehirspor'un Play Off potasından kopmaması için yarın rakibi Turgutlu'dan 3 puanı kapması lazım.

  Kaybetmesi Play Off açısından çok sıkıntı olur.Çünkü orta sıralarda Play Off göz kırpan takımlar var.

  Turgutluspor ligin ilk devresinin ilk haftalarında başarılı bir grafik çizerek adından söz ettirdi. Şimdi ligin 2. Devresi ve yeni bir teknik kadroyla yola çıkacak.

  Gözünü Play Offa diken 36 puanlı Turgutluspor, yeni teknik kadrosuyla nasıl bir grafik çizeceği merak konusu. Transferde de sesiz kalan Turgutluspor, Çarşamba günü Kırşehir'de yeni teknik kadrosuyla ilk sınavına çıkacak.

  Sakaryaspor cephesinde de ise transfer hareketliği yok. Gerçi güçlü ve yetenekli bir kadrosu var. Mevcut teknik kadrosuyla yollarını ayıran Sakaryaspor, ligin 2. Devresinde Serdar Bozkurt'la yola devam edecek. Çarşamba günü 1922 Konyaspor'la karşılaşacak olan Yeşil siyahlı ekip, yeni teknik kadrosuyla ilk sınavını verecek. Erteleme maçında sahasında Serikspor'la berabere kalan Sakaryaspor devreyi 35 puanla 4. Sırada tamamlamıştı. Şampiyonluk şansı zor olan Sakaryaspor ligin 2. Devresinde Play Off potasından kopmamanın mücadelesini verecek.

  ZORLU MAÇLAR OYNANACAK

  Play Off ve küme düşme potasını yakından ilgilendiren bir karşılaşma İstanbul'da Pendikspor ve Serikspor arasında oynanacak. Belki de haftanın en zorlu karşılaşmalarında biri.

  Pendik kaybederse küme potasında kalır, Serikspor kaybederse Play Off'dan orta sıralara inişe geçer. Bir diğer zorlu karşılaşma ise Sivas Belediye Kırklarelispor.

  Ligin 2. Devresinde kadrolarında önemli futbolcuları Vanspor ve Eyüpspor'a giden 2 takımın mücadelesin Sivasspor yinede kazanacak taraf görünse de Kırklareli Play Off şansını sürdürmek için puan alma mücadelesinde olacak.

  Ligin 2. Devresi ilk karşılaşmaları yarın başlıyor.

 19 haftalık maratonda Eyüpspor Şampiyonluk, Vanspor hem Şampiyonluk olmasa Play Off mücadelesinde olacak. Bunun yanında Turgutluspor, Sakarya, Kırşehir, Pazar, Kırklareli, Bodrum ve Serikspor Play Offa kalma mücadelesi verecekken, Etimesgut, Pendik, Konya, Kastamonu, Mamak, Elazığ, Bayburtspor riskli bölgeden uzaklaşmanın mücadelesini verecek.

  Bu tablo ligin 2. Devresinde oynanacak her maçın final havasında geçeceğinin göstergesi olarak gösteriliyor.

  Van Bölge Gazetesi - Bişar Ulutaş