Ve Vanspor finalde!

TFF 3. Lig 2. Grup'ta mücadele eden ve ligi 3. sırada tamamladıktan sonra play-off müsabakalarına katılan Van Büyükşehir Belediyespor, 2. Grup Play-Off Yarı Finalinde eşleştiği Karşıyaka'yı saf dışı bırakarak, adını finale

SPOR 15.05.2019 17:59:50 0
Ve Vanspor finalde!
Tarih: 01.01.0001 00:00

İlk maçta deplasmanda rakibi ile 0 – 0 berabere kalan Van Büyükşehir Belediyespor, rövanş maçında konuk ettiği Karşıyaka'yı 2 – 1 mağlup ederek, TFF 3. Lig 2. Grup Play-Off Finali'ne çıkmayı başardı. Van Büyükşehir Belediyespor, bir diğer maçta rakibi Kızılcabölükspor'u saf dışına iten Esenler Erokspor ile finalde karşı karşıya gelecek. Finali kazanan taraf, 2. Lig'e yükselmiş olacak.
Sezona 2. Lig hedefi ile başlayan, ancak özellikle iç saha maçlarında kaybettiği puanlardan dolayı bir ara şampiyonluktan uzaklaşan, ancak ligin ikinci devresinde yakaladığı galibiyet serisi ile ligi 3. sırada tamamlayarak play-off'a kalmayı başaran Van Büyükşehir Belediyespor, play-off'ta da ilk zorlu engeli aşmış oldu.
Play-off yarı final rövanş maçında kendi sahasında Karşıyaka'yı konuk eden Van Büyükşehir Belediyespor, rakibini 2 – 1'lik skorla saf dışına itti. Temsilcimiz, Play-off final maçını 23 Mayıs tarihinde Esenler Erokspor ile oynayacak. Bu maçın kazananı 2. Lig biletini alacak.
Van Atatürk Şehir Stadı'nda oynanan ve taraftarların büyük ilgi gösterdiği maça Van Büyükşehir Belediyespor Salih Şenbaş, Soner Birinci, Batuhan Er (Dk. 89 Emre Toptan), Emrah Tacir (Dk. 89 Burçak), Serdar Cansu, Samet Cantürk, Oktay Aydin, Güney Tutcuoğlu, Barış Gök, Barış Sağır (Dk. 60 Umut Koray Öz) ve Yakup Demir ile çıkarken, Karşıyaka ise sahaya Erdoğan Açar, Cenk Özbey, Mustafa Aşan (Dk. 84 Görkem Ali Kınay), Arif Cılak, Doğukan İnci, Harun Atalay (Dk. 46 Mustafa Değirmenci), Hakan Kuş, Metin Peker, Onur Kıntaş (Dk. 86 Mahir Aydın), Anıl Çıracı ve Muhammet Fatih Öztekin ile çıktı.
Maça Van Büyükşehir Belediyespor etkili başladı. Müthiş bir taraftar desteğini arkasına alan Van Büyükşehir Belediyespor, etkili ataklarla gol yollarını denedi.
Dakikalar 27'yi gösterdiğinde Emrah Tacir korner atışını kullanmak üzere topun gerisine geçti. Onun ceza sahasına ortasına Van Büyükşehir Belediyespor'un golcüsü Batuhan Müthiş yükselerek kafayla topu filelere taktı. 1 – 0.
Bu golden sonra Van Büyükşehir Belediyespor temkinli bir oyun oynadı.
Maçın ilk devresinde başka gol olmadı ve ilk yarı Van Büyükşehir Belediyespor'un 1 -  0 üstünlüğü ile tamamlandı.
Maçın ikinci yarısına Karşıyaka ekibi etkili başlayan taraf oldu. Gol için yüklenen Karşıyaka, 52. dakikada aradığını buldu. Bu dakikada gelişen ani atakta, sağ kanattan ceza sahasına yapılan ortada kale çizgisinin sol tarafında oldukça rahat pozisyonda olan Mustafa Değirmenci, voleye yakın bir vuruş yaptı. İlk önce yere değne ve ardından yükselen top, kaleci Salih'in bakışları arasında ağlara takıldı. 1 – 1.
Bu golden sonra bir anda statta soğuk duş etkisi oldu. Bir grup Karşıyaka taraftarının da bu dakikalarda takımlarına verdiği desteğin temposunu artırması, heyecanın doruk yapmasına sebep oldu. Ancak Van Büyükşehir Belediyespor, biraz duraksadığı bu dakikalardan çabuk çıkmayı başardı ve yeniden gol yollarını zorladı.
Dakikalar 67'yi gösterdiğinde Emrah Tacir'in Karşıyaka ceza sahası içine gönderdiği pasın ardından topla buluşan suskun golcü Umut Koray Öz, topu önce düzgün bir kontrol ettikten sonra güzel bir vuruşla takımını yeniden öne geçirdi. 2 – 1.
Bu golden sonra tribünler yeniden coştu.
Maçın geri kalan dakikalarında başka gol olmayınca,Van Büyükşehir Belediyespor rakibini rövanş maçında eleyerek, adını finale yazdırdı.
Maç sonunda futbolcuları tribünlere çağıran taraftarlar, play-off'ta finale kalma sevincini, futbolcular ile birlikte tezahürat yaparak kutladı.
Van Büyükşehir Belediyespor, play-off final maçında 22-23-24 Mayıs 2019 tarihlerinden birinde Esenler Erokspor ile karşılaşacak. Haber: Umut Tarhan

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi