Vanspor’un grubunda zorlu süreç…

Gazetemiz Spor Müdürü Salih Deniz, Vanspor grubunu değerlendirdi.

SPOR 12.03.2020 10:32:32 0
Vanspor’un grubunda zorlu süreç…
Tarih: 01.01.0001 00:00

Vanspor'un grubunda,bitime 7 haftalık bir maraton kaldı. Bandırmaspor 3 puan farkla liderliğini sürdürürken, son 7 hafta da 7 takım ise play-off’a kalma mücadelesi verecek.      

TFF 2. Lig kırmızı grupta ligin ilk devresinden bu yana kopmanın olmaması karşılaşmaların daha çetin geçmesine ve futbol sevenlerin daha heyecanlı karşılaşmalar izlemelerine etkisi büyük oluyor.

   Geride bırakılan 27 haftalık maraton sonunda Bandırmaspor 3 puan farkla liderliğini sürdürüyor. Kalan son 7 haftalık maratona bakıldığında Şampiyonluk yarışı Bandırmaspor ile Ankara Demirspor arasında gidip gelecek.

   Bu yarış belki de ligin son haftasında netlik kazanmış olacak. Şampiyonluk yarışında bu 2 takımın mücadelesi devam ediyor. Bu 2 takımdan biri Şampiyonluğu diğeri ise Play Offu göğüsleyecek. Play Offa kalacak son 3 takım için ise yaklaşık olarak 7 takımın mücadelesi devam ediyor.

   PLAY-OFF POTASINA KİMLER GİRECEK?

   Kastamonuspor, Tuzlaspor, Kırşehir Belediyespor, Sakaryaspor, Vanspor, Uşakspor ve Kahramanmaraşspor bu çerçevede maçlarını kazanma mücadeleleri veriyor. Play Offa kalacak 3 takımdan biri olmak içinde bu 7 takımın verdiği mücadelelerde puan farkı takan takımlar avantajlı konuma geçiyor. Görünen o ki grupta Şampiyonluk ve Play Offa kalma mücadeleleri ligin son haftasına kadar sürecek.

        Geçtiğimiz hafta sahasında konuk ettiği Etimesgutspor’a puan kaptıran ve Play Off yolunda şansını zora sokan Vanspor, Pazar günü konuk edeceği Sakaryaspor maçında Play Offa ya tamam ya da devam diyecek.

2 Takım açısından da kritik olan karşılaşmada çıkacak sonuç Play Off potasında dengeleri değiştirecek.

 Vanspor bu kritik maçı kazandığında yeniden Play Off için varım diyecek. Kaybettiğinde ise Şansını tamamen kaybetmiş olacak.

Sakaryaspor’da Van deplasmanında kaybettiğinde Play Off şansını zora sokacak kazandığında ise Play Offu güçlü adaylarından olacak. 2 Takım açısından da kritik olan karşılaşma Pazar günü saat 14.30’da başlayacak. Ligin ilk devresinde Sakarya’da oynanan ilk karşılaşmayı Vanspor 4-2 kaybetmişti. Vanspor 1 maç eksiğiyle 41 puanda, Sakaryaspor ise 48 puanla yoluna devam ediyor.

        TFF 2. Lig kırmızı grupta ligin 28. Hafta karşılaşmaları Pazar günü oynanacak. Lider Bandırmaspor Bodrum Belediyespor deplasmanına giderken, yakın takipçisi olan Ankara Demirspor ise Bayburt Özel İdarespor’u konuk edecek.

   Play Off mücadelesi veren Sakaryaspor Vanspor deplasmanına giderken, Tuzlaspor Ergene Velimeşe, Kastamonuspor ise Sivas Belediyespor deplasmanına gidecek.

   Ligin 29. Hafta karşılaşmaları ise 22 Mart Pazar günü oynanacak.Van Bölge Gazetesi