Vanspor’un grubunda zorlu maçlar

20 Takımın yer aldığı Vanspor’unda bu hafta ile birlikte zorlu maçlar başlıyor. İlk 3 hafta maçları geride kalırken, bu sezon 3. Ligden 2. Lige çıkan 3 takım zirvede yer alırken, Zirve hesapları yapan takımlar ise orta sıralarda yer a

SPOR 8.10.2020 10:32:51 0
Vanspor’un grubunda zorlu maçlar
Tarih: 01.01.0001 00:00

Vanspor’un grubunda, transfer dönemimin kapanmasıyla takımlar artık ellerindeki kadrolarla lige adapte olmuş durumda.

   Seyircisiz oynanan karşılaşmaların seyir zevki düşerken ister istemez futbolcularda bundan etkileniyor.

Boş tribünler mi?

Dolu tribünler mi?

    Karşılaşmalara heyecan verir. Tabi ki dolu tribünlerin karşılaşmalara etkisinin ne denli önemli olduğuna da bu dönemde şahit olduk.

Dünyayı etkisi altına alan pandemiden dolayı taraftarlar sahaya alınmıyor.

TFF yeni aldığı bir kararla Milli aradan sonra karşılaşmalara az da olsa belli bir seyirci alınacağı kararını aldı.

Ligde İlk 3 haftalık maraton geride kalırken, maçlar heyecansız geçse de takımlar güçleri oranında mücadele etmeye devam ediyor.

20 Takımlı kırmızı grupta, favori olarak görünen takımlar Vanspor, Sakaryaspor, Kırşehir Belediyespor, ve Eyüpspor ilk 3 hafta sonunda zirvede yer alamazken, ilk 3 haftada, 3 galibiyet alan tek takım Turgutluspor oldu.

 Grupta son sırada yer alan, Karabük, Pazar ve Bayburt Özel İdare takımları galibiyetle tanışamazken, grupta en çok gol atan takım ise 7 golle Serikspor, kalesinde en çok gol gören takım ise 11 golle Pazarspor oldu.  

        Ligin ilk 3 haftasını kayıpsız atlatan ve Liderlik koltuğunu ilk 3 hafta kimseye kaptırmayan Turgutluspor’un sürpriz yapıp yapmadığını önümüzdeki birkaç hafta net olarak gösterecek.

Lider Turgutluspor bu hafta geçtiğimiz hafta ligdeki ilk galibiyetini alan Elazığspor deplasmanına gidecek. Şampiyonluk hesapları yapan Vanspor, ligin ilk 3 haftasında 2 beraberlik ve 1 galibiyetle yoluna devam ediyor. Ligin ilk haftalarında takım kadrosunda eksiklikleri olan Vanspor, bu sıkıntıyı geçtiğimiz hafta yaptığı transferlerle giderdi.

Bu sezon yine hedefi şampiyonluk olan kırmızı siyahlı ekip yeni oluşturduğu kadrosuyla grupta konuşulan takımlar arasında yer alıyor.

Dış transferde 16 yeni ismi kadrosuna dahil eden Vanspor, 27 kişilik kadrosuyla geniş bir kadroya sahip bir konuma geldi. 5 Puanla 7. Sırada yer alan Vanspor, ligin 4. Hafta maçında deplasman da Cumartesi günü Pazarspor’a konuk olacak.

 Vanspor yeni transferleri ve Sivas Belediyespor galibiyeti moraliyle puansız yoluna devam eden Pazarspor deplasmanından  3 puanla Van’a döner. Yine yeni sezona şampiyonluk hedefiyle başlayan Kırşehir Belediyespor, lige Turgutluspor mağlubiyetiyle başlamıştı.

 Ligin 2. Haftasında birkaç futbolcusunun testlerini pozitif çıkmasıyla maçı ertelenen Kırşehir Belediyespor, ligin 3. Haftasında Kastamonu deplasmanından 3 puanla dönmüştü. 1 maç eksiği olan 1 galibiyet 1 mağlubiyetle yoluna devam eden Kırşehir Belediyespor bu hafta evinde 1922 Konyaspor’u konuk edecek. Yeni transferleriyle Kırşehirspor bu maçı da kayıpsız atlatır. Şampiyonluk hesaplarıyla bu sezon flaş transferlere imza atan Eyüpspor ne yazık ki istenileni veremedi.

 1 Galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyetle yoluna devam eden Eyüpspor geçtiğimiz hafta sahasında Karacabeyspor’a 2-0 mağlup oldu. Eyüpspor bu hafta deplasmanda Bodrumspor’a konuk olacak ve bu maçta evinde kaybettiği 3 puanın telafisi için mücadele edecek. Bodrumspor evinde oynadığı kastamonuspor maçını 4-1 kazanması bu maçın zorlu geçeceğine işaret ediyor.

Bir diğer takım takım Sakaryaspor ise ilk 3 haftada 1 galibiyet 2 beraberlik almış durumda. Evinde Pazarspor’u mağlup eden Sakaryaspor güçlü rakipleri Eyüpspor ve depalsmanda Turgutluspor’a puanlar kaptırmış.

 Bu hafta evinde Kırklarelispor’u konuk edecek olan Sakaryaspor sonraki hafta ise Vanspor deplasmanına gidecek. İşte bu 2 kritik karşılaşma Sakaryaspor’un gücünü azda olsa göstermiş olacak. Bu sezon 2. Lige merhaba diyen Karacabey, 3. Ligdeki başarısını 2. Ligde de gösteriyor.

İlk 3 haftalık maratonda 2 galibiyet 1 beraberlik alan Karacabeyspor, 7 puanla 3. Sırada yer alıyor. Karacabey bu hafta sonu evinde Tarsus İdmanyurtduspor’u konuk edecek. 

        Ligin ilk 3 haftası geride kaldı ve henüz ligin başı. Bu sürede takımlar hakkında çokta net bir şey söylemek zor. İlk 3 haftanın analizi tabiki ligin genelini teşkil etmez.

 Takımların halen uyum sorunu yaşaması ve henüz ligin başı olması nedeniyle ister istemez inişli çıkışlı bir süreçler yaşanabilir.

 Ligin 5. Hafta maçları geride kaldığında takımların net olarak güçleri ortaya çıkacak. Van Bölge Gazetesi -Salih Deniz