Vanspor’un grubunda kritik haftalar…

Vanspor’un grubunda bu hafta ve önümüzdeki haftalar birbirinden zorlu maçlar oynanacak. Zirvede olduğu gibi küme düşme potasında da adeta kazan kaynıyor. Takımlar kazanmak için sahaya çıkacak.

SPOR 2.12.2020 11:09:55 0
Vanspor’un grubunda kritik haftalar…
Tarih: 01.01.0001 00:00

Vanspor’un da bulunduğu 2. Lig Kırmızı Grupta ligin 12. Hafta maçları geride kalırken, ilk devrenin bitimine ise 7 haftalık bir maraton kaldı.

   Kalan bu son 7 haftalık maraton özellikle zirve hesapları yapan takımlar açısından zorlu geçecek. Zirve hesapları yapan takımlar hiç beklemediği takımlara puan kaptırabiliyor.

   Grupta zirve hesabı yapan takımlar ilk devreyi yukarılarda kapatmanın hesaplarını yaparken, riskli bölgedeki takımlar ise ilk devreyi orta sıralarda tamamlamayı planlıyor.

   Ligin 12. Hafta maçlarında alınan sonuçlarla zirve hesabı yapan takımlar arasında puan farkı biraz daha kapanmış oldu.

   Lider Eyüpspor, liderliği devraldığı Turgutluspor deplasmanından eli boş döndü. Bu 3 puan kaybı Eyüpspor'un liderliğinin uzun sürmeyeceğini gösterdi.

   Perşembe günü sahasında Etimesgutspor’u konuk edecek olan Eyüpspor, bu maçta da puan kaybı yaşayabilir. Etimesgut Belediyespor play off potasında olduğundan, söz konusu maçın zorlu geçeceği belirtiliyor.

   Ligin 12. Haftasında bol gollü galibiyete imza atan Etimesgut Belediyespor, İstanbul'dan eli boş dönmeyecek gibi.

   VANSPOR’DA İŞLER YOLUNDA

   Vanspor cephesinde ise hava güzel. Son 4 haftada, 4 galibiyetle 12 puan toplayan kırmızı siyahlı ekip, liderle arasındaki puan farkını da dörde indirdi.

   Kaliteli bir kadroya sahip olan Vanspor, ligin ilk 8 haftasındaki gol atma sıkıntısını da son 4 maçta filelere gönderdiği 13 golle gidermiş oldu. 24 puan ile üçüncü sırada yer alan Vanspor, ilk devreyi lider tamamlamanın hesaplarını yapıyor.

   Kalan 7 haftalık maratonda evinde 4, deplasmanda ise 3 maça çıkacak olan Vanspor, yakaladığı istikrarlı çıkışını Perşembe günü(yarın) oynayacağı Serikspor maçında da sürdürmek için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

   Serikspor dişli bir takım. Bu karşılaşma zorlu geçse de Vanspor seriyi devam ettirmek, alttan gelen Kırşehir ve Sakaryaspor ile arasındaki puan farkını düşürmemek için, kazanmak istiyor.

   KIRŞEHİRSPOR YENİDEN ÜÇ PUANLA TANIŞTI

   Zirve hesapları yapan bir diğer takım Kırşehirspor, 2 hafta sonra 3 puanla tanıştı.

   Ligin 12. Hafta maçında Bodrum Belediyespor'u farklı mağlup ederek moral bulan Kırşehirspor, kalan son 7 haftalık maratonda evinde 4, deplasmanda ise 3 maça çıkacak.

   Kırşehir takımı Bodrum maçında verdiği mücadeleyi, son 7 haftada devam ettirirse, ilk devreyi zirvede tamamlar. Kırşehirspor'un kalan maçları zor maçlar değil. Takım kadrosu göz önünde bulundurulduğunda Kırşehirspor'u son 7 haftada kazanabileceği maçlar bekliyor.

   Ligin 10. ve 11. Hafta maçlarında 5 puan kaybı yaşayan ve kupaya da veda eden yeşil beyazlı ekip, 1 maç eksiğiyle 18 puanla 8. sırada yer alıyor. Artık tamamen ilk devreyi zirvede tamamlamayı hedefleyen Kırşehirspor Perşembe günü Sivas Belediyespor'u konuk edecek. Yeşil beyazlı ekip, belki de son haftaların en zorlu maçını oynayacak.

   Sakaryaspor ise kayıp puanlarını telafi ederek zirveye doğru yol aldı.

   Pendikspor deplasmanından 3 puanla dönerek 22 puanla 4. Sıraya yerleşen Sakaryaspor, zirveyi kolay kolay bırakmayacak bir ekip. Kaliteli bir kadroya sahip yeşil siyahlı ekip, bu hafta evinde Elazığspor'u konuk edecek.

   Elazığspor son 3 haftadır kaybediyor. Bu maç Sakaryaspor için kolay görünse de Elazığspor kolay kolay teslim olmayacak gibi görünüyor.

   İlk devre için kalan 7 haftalık maç maratonu, zirve hesapları yapan takımlar açısından zorlu geçecek. Takımlar arasında puan farkı açılmış değil. Bunu fırsat bilen zirve takımları maçlarını kazanma adına çetin mücadeleler verseler de, küme düşme riski yaşayan takımlara mutlaka takılacaklardır.

   Lider Eyüpspor, Vanspor, Kırşehirspor ve Sakaryaspor'un ligin ilk devresini potada tamamlamak için kazanmaktan başka şansları yok. Kalan 7 haftalık maratonda bu 4 takım da her maça final maçıymış gibi çıkacak.

   Vanspor’un yarın saat 13.00’te konuk edeceği Serik Belediyespor maçı iki takım açısından da zorlu geçecek. Bölge:Bişar Ulutaş