Vanspor’un grubunda kritik hafta…

Vanspor’un mücadele ettiği 2. Lig Kırmızı Grup’ta, yedinci haftada sürpriz sonuçlar alınırken, sekizinci haftada ise kritik karşılamalar oynanacak. Vanspor, yarın saat 13.00’te deplasmanda Kırşehir Belediyespor’un konuğu olacak.

SPOR 30.10.2020 10:13:40 0
Vanspor’un grubunda kritik hafta…
Tarih: 01.01.0001 00:00

Misli.com 2. Lig Kırmızı Grup’ta 7. Hafta maçları sonucunda Lider Turgutluspor hanesine 3 puanı yazdırıp liderliğini korurken, yakın takipçisi Serikspor ise beklemediği bir mağlubiyet aldı.

     Zirve hesapları yapan Vanspor FK ve Sakaryaspor sahalarında rakiplerine puan kaptırarak haftayı 1 puanla kapatırken,  Eyüpspor sahasında, Kırşehirspor ise deplasmanda güçlü rakibi hem de namağlup olan Kırķlarelispor'u mağlup ederek şeytanın bacağını kırdı.

   Ligin 7. Haftasında alınan sürpriz sonuçlar puan cetvelinde değişikliklere yol açtı.

Şampiyonluk hesapları yapan ve güçlü kadrolara sahip olan Vanspor ve Sakaryaspor'un sahalarında puan kaptırmaları şaşırttı.

 Güçlü kadrolara sahip bu 2 takımın puan kaybı yaşaması haftayı 3 puanla kapatan Eyüpspor ve Kırşehirspor'a yaradı.

Eyüpspor aldığı 3 puanla 2. Sıraya yerleşirken Kırşehirspor ise 13. Sıradan 8. Sıraya kadar çıktı.

    3 puanlık sistemde bir galibiyetin veya bir mağlubiyetin puan cetvelinde dengeleri ne kadar değiştirdiği bir kez daha görülmüş oldu.

Ligde 7 hafta maçları geride kalırken ligin 8. Haftasında oynanacak maçlar dikkat çekiyor.

Çünkü ligin 8. Haftası kıran kırana geçecek maçlara sahne olacak.

  Bu karşılaşmaların son düdükleriyle birlikte ilk 5 sırada değişimler yaşanacak.

    Yarın lider Turgutluspor deplasmanda Sakaryaspor'dan puan koparan Sivas Belediyespor'a konuk olacak. 6 haftadır liderlik koltuğunda oturan Turgutluspor bu maçtan alacağı bir mağlubiyetle liderlik koltuğunu devredebilir.

Güçlü rakipleri Sakarya ve Karacabey'e karşı galip gelen Vanspor sahasında Bodrum Belediyespor'a kaptırdığı puanların üzüntüsünü yaşıyor.

    Bodrumspor maçında da rakibine karşı daha üstün olan Vanspor net gol pozisyonlarını değerlendiremedi. Biraz da hakemin azizliğine uğradı.

12 puanla 5. Sırada yer alan kırmızı siyahlı ekip yarın deplasmanda 7. Haftayı galibiyetle kapatan güçlü rakibi Kırşehirspor'a konuk olacak.

   Vanspor'un sahasında Bodrum'a puan kaptırması moralleri bozsa da bu maça kesin galibiyet için cıkacak. Kırşehirspor ise deplasmanda güçlü rakibi Kırkkarelispor'u yenerek moral buldu. Bu moralle bu maçta da 3 puan alıp zirvede yer almak isteyecek.

Zirve hesapları yapan 2 takım da zirveden kopmamak için bu zorlu ve kritik maçta galip gelmenin mücadelesini verecek. O açıdan bu maç 2 takım için de zorlu geçecek.

 Kazanan zirvede kaybeden orta sıralarda yer bulacak. 

Grupta bir diğer zorlu karşılaşma Karacabey ve Sakaryaspor arasında oynanacak.

Ligin 7. Haftasında puan kaybı yaşayan 2 takım zirve mücadelesi verecek. Grubun belki de en güçlü kadrosuna sahip olan ve şuana kadar beklenileni veremeyen Sakaryaspor'un bu kritik maçta kaybedeceği puan veya puanların sancısı önümüzdeki haftalarda da etkisini gösterir.

Zirveden kopmak istemeyen Sakarya bu maça sıkı asılacak, ama son 2 haftadır puan kaybı yaşayan Karacabeyspor buna müsaade etmeyecek gibi görünüyor.

Son haftalarda yakaladığı istikrarlı çıkışla 2. Sıraya yerleşen Eyüpspor ise Elazığspor deplasmanına gidiyor.

Liderin maçını göz önünde bulunduracak olan Eyüpspor bu maçı kazanıp lider olmayı hedefleyecek. Zor da olsa Eyüpspor bu maçtan galip ayrılacak gibi görünüyor.

Zirve ve Play Off potasına baktığımızda takımlar arasında puan farkları çok da açılmış değil. Orta sırada yer alan bir takım bile 2 maç üst üste kazandığında zirvede yer bulabiliyor. O açıdan hem zirvede yer alan hem de orta sıralardaki takımlar bunu göz önünde bulundurarak maçlarını kazanma hesapları yapıyor. Van Bölge Gazetesi - Salih Deniz