Vanspor’un gidişatı tepki topluyor

Vanspor’un son iki haftada aldığı sonuçlar özellikle taraftarların tepkisini çekiyor. Önceki hafta evinde Bodrumspor’a 5-1 mağlup olan kırmızı siyahlılar, Pazar günü ise deplasmanda Kahramanmaraşspor’a 1-0 yenilmekten kurtulamamışt

SPOR 10.02.2020 18:44:27 0
Vanspor’un gidişatı tepki topluyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta sezona şampiyonluk parolası ile başlayan, haftalar ilerledikçe istikrarsız sonuçlar alan Vanspor, önce teknik direktör değişikliğine gitmiş, ardından ikinci devrede ise yeni transferler yapmıştı.
Yeni Teknik Direktör Taner Taşkın, son haftalarda alınan başarısız sonuçların ardından, özellikle taraftarlar arasında hedef haline gelirken, bazı taraftarlar ise suçlunun sadece hoca olmadığını belirtiyor.
Vanspor, 03 Kasım 2019 tarihinde deplasmanda oynadığı ve 2-0 önde olduğu maçta Sakaryaspor’a 4-2 mağlup olmuştu. Bu maçın ardından mevcut Teknik Direktör Hasan Erkin Şimşir ile yollar ayrılmıştı.
Sakarya maçının ardından Van’da oynanan maçta Eyüpspor’a 1-0 kaybedilmişti.
Ardından takımın başına Taner Taşkın getirilmişti.
Taner Taşkın ile Vanspor deplasmanda çıktığı ilk maçta Kastamonuspor’u 3-0 yenmişti. Bu maçın ardından sosyal medyada Taner Taşkın adeta kahraman ilan edilmişti.
Daha sonraki hafta Van’daki maçta Bayburt Özel İdare’yi 2-0 yenen Vanspor, 15. Haftada ise Elazığspor’a 3-1 mağlup olmuştu. Bu mağlubiyetin ardından hoca ve sporcular sorgulanmamış, Elazığ taraftarının çirkin tezahüratları konuşulmuştu. 16. Haftada evinde Tuzlaspor’u 3-0 mağlup eden kırmızı siyahlı ekip, ligin ilk devresinin son maçında deplasmanda Kırşehir Belediyespor’u 1-0 yenmeyi başarmıştı.
İkinci devre öncesi ise yapılan transferler gündem olmuştu. Özellikle hocanın Samsunspor’dan transfer ettiği sporcular konuşulmuştu.
İkinci devre maçlarında alınan kötü sonuçlar yeni transferlerin takıma adapte olamadığı ve beceriksiz bir oyun sergilediği yorumlarına yol açmıştı.
Geçen hafta kötü sonuçların ardından takımın genel koordinatörlüğüne geçtiğimiz sezon Teknik Direktörlük yapan Feyyaz Uçar getirilmişti.
Vanspor’un oynadığı son iki hafta maçlarında alınan mağlubiyetlerle Taner Taşkın hedef haline geldi.

Yönetimin nasıl bir yol izleyeceği merak konusu.
Taraftarların bir kısmı yeni bir teknik hocanın getirilmesini isterken, bir kısım taraftarlar ise bir-iki hafta daha aynı teknik heyetle yola devam edilmesi gerektiği görüşünde.
Vanspor, hafta sonu evinde Ergene Velimeşespor’u konuk edecek.
Kırmızı siyahlı ekip ilk maçı deplasmanda 3-1 kazanmayı başarmıştı.
Bölge:Necat Teyfun