Vanspor’dan kimler gitti, kimler geldi?

Misli.com 2. Lig Kırmızı Grupta 2020-2021 sezonu ara transfer dönemi sona erdi. Vanspor, 8 futbolcuyla yollarını ayırırken, 11 yeni futbolcuyu kadrosuna kattı.

SPOR 3.02.2021 10:53:35 0
Vanspor’dan kimler gitti, kimler geldi?
Tarih: 01.01.0001 00:00

  2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden ve kısıtlı kadroya rağmen ilk devreyi ikinci sırada tamamlayan Vanspor, kadrosunu güçlendirmek için 11 yeni transfer yaptı. Vanspor 11 yeni futbolcuyu renklerine bağlarken, 8 futbolcuyla da yollarını ayırdı.

  Vanspor, İsmail Güner, Atamer Bilgin, Yaser Yıldız, Yiğit İsmail Gökoğlan, Zafer Şensoy, Cem Özdemir, Cihan Halil ve İlter Ayyıldız ile yollarını ayırırken, Ali Say, Bekan İbrahim Çakır, Emre Arı, Emre Özkan, Mehmet Ali Yurdakul, Mert Sarıkuş, Mert Meriç Köstereli, Muhammet Mahmut Emir, Toykan Topuz, Ömer Yıldız ve Selim Kayacı’yı kadrosuna kattı.

  Kısıtlı kadroya rağmen ilk yarıda oynadığı 19 maçta 11 galibiyet, 4 beraberlik ve 4 mağlubiyet alan, rakip fileler gönderdiği 30 gole karşılık kalesinde 18 gol gören Vanspor, 37 puan toplayıp +12 averajla ilk yarıyı ikinci sırada tamamlamıştı. İkinci yarıda şampiyonluk hedefleyen Vanspor, zirveden kopmamak adına kadrosunu 11 yeni futbolcuyla güçlendirdi.

  İlk devrede sahasında oynadığı 10 maçta 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan Vanspor, 14 gol atıp 8 gol kalesinde gördü. Deplasmanda ise çıktığı 9 maçta 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan kırmızı-siyahlılar attığı 10 gole karşılık kalesinde 9 gol gördü. Temsilcimiz, evinde 18, deplasmanda ise 19 puan toplamayı başardı.

  GRUPTA EN HAREKETLİ TAKIM VANSPOR

  Misli.com 2. Lig Kırmızı Grupta ara transferin en hareketli takımı Vanspor oldu. Kırmızı-Siyahlılar diğer takımlara nazaran 11 takviye yaparken, 8 futbolcusuyla da yollarını ayırdı.

  EN PAHALI TRANSFER ERENCAN YARDIMCI

  Misli.com 2. Lig Kırmızı Grupta ara transfer döneminde bonservisine en fazla ücret ödenen futbolcu ise Erencan Yardımcı oldu. Lider Eyüpspor, Galatasaray’dan başarılı forvet Erencan Yardımcı’yı 4 milyon 200 bin TL bonservis bedeliyle kadrosuna kattı.

  VANSPOR’UN KADROSUNA KATTIĞI FUTBOLCULARIN ÖZ GEÇMİŞİ

  ALİ SAY

  Göztepe altyapısında futbola başlayan Ali Say, sırasıyla Karşıyaka, Balçova Yaşamspor, Kartalspor, Aydınspor 1923, Nazilli Belediyespor, Fatsa Belediyespor, Uşakspor ve son olarak Sivas Belediyespor'da top koşturdu. Kariyeri boyunca  185 maça çıkan Ali Say, 35 gol atarken, 3'te asist yapmayı başardı. Kariyerinde 32 kez sarı kart gören Say, 6 kez ise kırmızı kart gördü. Say, çıktığı 185 maçta 13 bin 217 dakika süre aldı. Asıl mevkisi sol kanat olan Say, sağ kanat ve sol bekte de oynayabiliyor.

  EMRE ÖZKAN

  Feneryolu altyapısında futbola adım atan Emre Özkan, Beşiktaş alt yapısı, Beşiktaş U21, Zeytinburnuspor, Ankaragücü, Eskişehirspor, Orduspor, Karabükspor, Beşiktaş A Takımı, Kayseri Erciyes, Bucaspor, Şanlıurfaspor ve Bodrumspor formaları giydi. Kariyeri boyunca 243 maça çıkan Emre Özkan, 13 gol atarken, 4'te asist yapmayı başardı. Kariyerinde 63 sarı kart gören Özkan, 6'da kırmızı kart gördü. Özkan, çıktığı 243 maçta 18 bin 622 dakika süre aldı. Asıl mevkisi stoper olan Emre Özkan, sol bekte de oynayabiliyor.

  MUHAMMET MAHMUT EMİR

  Trabzonspor altyapısında futbola başlayan Muhammet Mahmut Emir, Trabzonspor U16, U17, U18, U19, 1461 Trabzonspor, Arsinspor, Yomraspor, Hatayspor, Bayburt Özel İdarespor ve son olarak Şanlıurfaspor'da top koşturdu. Kariyeri boyunca 126 maça çıkan Emir, 10 gol atıp, 1 asist yaptı. Çıktığı 126 maçta 21 kez sarı kart gören Emir, 2 kez ise kırmızı kart gördü. Emir, kariyerinde 8 bin 56 dakika süre aldı. Asıl mevkisi sol bek olan Muhammet Mahmut Emir, sağ bek ve sol kanatta da oynayabiliyor.

  SELİM KAYACI

  Fransa'nın St- Etienne altyapısında futbola başlayan ve ardından Türkiye'nin yolunu tutan Selim Kayacı, Kardemir Karabük U21, Gölcükspor, Şanlıurfaspor, Keçiörengücü ve Sancaktepe Futbol Kulübü'nde oynadı. Kariyeri boyunca 166 maça çıkan Selim Kayacı, 11 gol atarken, 3 asist yapmayı başardı. Kariyerinde 47 sarı kart gören Kayacı, 5 kez ise kırmızı kart gördü. Selim Kayacı, 55 bin 597 dakika sahada kalmayı başardı. Asıl mevkisi merkez orta saha olan Selim Kayacı, aynı zamanda ön libero ve sağ bekte de görev yapabiliyor.

  TOYKAN TOPUZ

  Kardemir Karabükspor altyapısında futbola başlayan Toykan Topuz, Kardemir Karabükspor U21 ve Karabükspor’da top oynadı. Kariyerinde 60 maça çıkan Topuz, 2 gol attı. 13 kez sarı kart gören Topuz, 1 kez ise kırmızı kart gördü. Topuz, bin 89 dakika süre almayı başardı. Asıl mevkisi orta saha olan Topuz, aynı zamanda on numara ve ön libero mevkilerinde de oynayabiliyor.

  ÖMER YILDIZ

  Elazığspor altyapısında futbola başlayan Ömer Yıldız, Elazığspor U21, Elazığspor, Van Büyükşehir Belediyespor, Sakaryaspor, Hatayspor, Niğde Belediyespor, Menemen Belediyespor ve son olarak tekrar Elazığspor’da top koşturdu. Kariyeri boyunca 115 maça çıkan Ömer Yıldız, 36 gol atarken, 5 asist yapmayı başardı. Kariyerinde 25 sarı kart gören Ömer Yıldız, 1 kez ise kırmızı kart gördü. Ömer Yıldız, 6 bin 936 dakika sahada kalmayı başardı. Ömer Yıldız’ın asil mevkisi forvet.

  MERT MERİÇ KÖSTERELİ

  Boluspor altyapısında futbola adım atan Mert Meriç, Boluspor U19 takımında forma giydi. Kariyeri boyunca 21 maça çıkan Mert, 1 gol atarken, 5 sarı kart gördü. Mert, bin 497 dakika süre almayı başardı. Asıl mevkisi stoper olan Mert, ayın zamanda ön libero ve libero mevkilerinde de oynayabiliyor.

  MERT SARIKUŞ

  Sarayköy26 altyapısında futbola başlayan Mert Sarıkuş, Denizlispor alt yapısı, Denizlispor U19 ve Denizlispor’da forma giydi. 1 resmi maça çıkan Mert, fazla forma şansı bulamadı. Asıl mevkisi sol kanat olan Mert, aynı zamanda sağ kanatta da görev yapabiliyor.

  MEHMET ALİ YURDAKUL

  Genç Ankaraspor altyapısında futbola başlayan Mehmet Ali Yurdakul, Karşıyaka İdman Yurdu, Ankara Gazispor ve Mamak FK takımlarında forma giydi. Kariyerinde 3 resmi maça çıkan Mehmet Ali Yurdakul, 52 dakika sahada kalmayı başardı. Mehmet Ali, orta saha ve ön libero mevkilerinde oynayabiliyor.

  EMİR ARI

  Menemenspor altyapısında futbola başlayan Emir Arı, bu sezon profesyonelliğe geçiş yaptı. Kariyerinde 21 maça çıkan Emir Arı, 2 gol atarken, 569 dakika sahada kaldı. 19 yaşındaki futbolcu forvet mevkiinde oynuyor.

  BERKAN İBRAHİM ÇAKIR

  Almanya’nın TSV Haveles altyapısında futbola başlayan Berkan İbrahim Çakır, Braunschw alt yapısı, Braunschw U17 ve U19 ve Menemenspor takımlarında forma giydi. Kariyerinde 38 maça çıkan Berkan, 3 gol atarken, 1 asist yapmayı başardı. 5 kez sarı kart gören Berkan, 2 bin 101 dakikada süre almayı başardı. Asıl mevkisi ön libero olan Berkan aynı zamanda on numara ve merkez orta sahada da görev yapabiliyor.

   Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz