Vanspor, zirveyi takibini sürdürüyor

TFF 2. Lig Kırmızı grupta mücadele eden Vanspor, son iki haftada rakip filelere 4 gol atarak, kalesini de gollere kapatarak iyi bir performans gösterdi ve zirveyi takibini sürdürdü.

SPOR 28.01.2020 10:32:24 0
Vanspor, zirveyi takibini sürdürüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Önceki hafta Van’da oynanan maçta Niğde Anadoluspor’u 4-0 ile geçen Vanspor, Pazar günü ise Karabük deplasmanında aynı skorla sahadan ayrıldı.

   Karabük maçında hat trick yapan Batuhan Er, grupta da en fazla gol atan futbolcu unvanına sahip oldu.

   Vanspor, deplasmanda Kardemir Karabükspor’u 4-0 mağlup ederek, 36 puanla beşini sıradaki yerini korurken, Batuhan Er’in üç gol attığı karşılaşmada, diğer golü ise M.Sıddık İstemi kaydetti.

    GRUPTA İLK ÜÇ SIRADAKİ TAKIMLAR PUAN KAYBETTİ

   Vanspor’un grubunda Lider Ankara Demirspor deplasmanda Ergene Velimeşe ile 1-1 berabere kalarak, iki puan kaybetti, ama 43 puanla zirvedeki yerini korudu.
   İkinci sıradaki Bandırmaspor ise evinde üçüncü sıradaki Kastamonuspor ile 1-1 berabere kaldı. Bu sonuçla iki takım da ikişer puan kaybetmiş oldu. Bandırmaspor, 41 puanla ikinci, Kastamonuspor ise 38 puanla üçüncü sıradaki yerlerini korudular. Alınan bu sonuçla, Bandırma da, Kastamonu da ikişer puan kaybetmiş oldu. Tuzlaspor ile Elazığspor arasındaki karşılaşma, Elazığ’daki depremden dolayı oynanmazken, Vanspor, aldığı galibiyetle beşinci sıradaki yerini korudu.

   Geçen hafta Vanspor ile aynı puana sahip Kırşehir Belediyespor ise evinde Bayburt Özel İdare ile 0-0 berabere kalarak iki puan kaybetti ve 34 puanla altıncı sırada yer aldı.

   Vanspor, gruptaki ilk 6-7 takıma göre avantajlı bir skorla dönmüş oldu.

   Yine kırmızı siyahlı takım haftanın en fazla gol atan ve en fazla gol averajı ile dönen takımı oldu.

   Özellikle iki haftada rakip kalelere 8 gol atan, ama hiç gol yemeyen Vanspor, 20 haftalık maç periyodunda +19 averaja sahip   oldu.

   Vanspor, 02 Şubat Pazar günü evinde Bodrumspor’u konuk edecek.

Bu maça taraftarların yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.