Vanspor'un kapısına kilit vurulabilir

9 ve 16 Haziran tarihlerinde gerçekleşen Vanspor Olağanüstü Genel Kurulu'nda yönetime hiçbir adayın çıkmaması üzerine, Kulüp Denetim Kurulu üçüncü kez kongre kararı almıştı. Dün Van TSO'da gerçekleşen olağanüstü kongre

SPOR 26.07.2021 09:41:32 0
Vanspor'un kapısına kilit vurulabilir
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda saat 14.00'te gerçekleşmesi planlanan olağanüstü kongre, çoğunluk sağlanamadığı için bir hafta sonraya ertelendi.

Dün yapılan kongrede kısa bir açıklama yapan Vanspor Denetim Kurulu Başkanı Özer Polater, "Denetim kurulu olarak 84. Maddeye göre bu kararı aldık. Bu kararı almasaydık, Sulh Hâkimliğinin ataması sonrası alınacak kongre kararı çok ileri bir tarih olabilirdi. Bizde Vanspor, zarar görmesin diye böyle bir karar aldık. Bu kongre karar devam ediyor. Ağustos'un 1'nde bu kongrenin tekrarı yapılacak. İkinci kongreden sonraki süreç çok önemli, bunun akabinde 87. Madde devreye girecek. İki kongre üst üste başkan adayı seçilemezse, kulübe hiçbir şekilde kayyum ataması veya başka birine devredilmesi söz konusu değil. Önümüzdeki kongrede de bir aday çıkmaz ise, Vanspor Futbol Kulübü Derneği, yasaya göre feshedilecek. Vanspor 3 yıl mevcut yönetim tarafından yönetiliyor. Bu süreç içerisinde de önemli başarılar elde edildi. Ama herkes Van'ın sahipsizliğin yakınıyor. Biz de aynı şeyden yakınıyoruz, ama Van'a sahip çıkanlara da biz sahip çıkmıyoruz. Servet Yenitürk'ün tekrar gelip Vanspor'a sahip çıkmasını istiyorum" ifadelerini kullandı.

Önümüzdeki yapılacak olan kongrede yönetime aday çıkmaması halinde, Vanspor Futbol Kulübü feshedilebileceği belirtiliyor.

VANSPOR'UN GRUBUNDA DİŞLİ TAKIMLAR BULUNUYOR

Öte yandan Van temsilcisinin bu sezon mücadele edeceği Kırmızı Grup'ta birbirinden güçlü takımlar yer alıyor. Söz konusu grupta Adıyaman 1954 Spor, Afjet Afyonspor, Ankaraspor, Bayburt Özel İdarespor, Bodrumspor, Çorum FK, Diyarbekirspor, Ergene Velimeşe, Etimesgut Belediyespor, Hekimoğlu Trabzon, İnegölspor, Kahramanmaraşspor, Niğde Anadolu, Sakaryaspor, Sarıyer, Serik Belediyespor, Sivas Belediyespor, Somaspor ve Turgutluspor takımları yer alıyor.

Vanspor henüz yeni yönetimi oluşturamazken, birçok takım transfer çalışmalarını sonlandırmak üzere.

Taraftarlar ise, özellikle sosyal medyada Vanspor'un biran önce yeni yönetimini oluşturması ve transfer çalışmalarını yapması gerektiğini belirterek, güzel bir kampın ardından sezona galibiyetlerle temennisinde bulunuyor.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz