Vanspor'un grubunda zorlu maçlar…

Vanspor'un da mücadele ettiği 2. Lig Kırmızı Grup'ta Çarşamba günü bir birinden zorlu maçlar oynanacak. Lider Eyüpspor, deplasmanda Sivas Belediyespor ile karşılaşırken, ikinci sıradaki Vanspor da deplasmanda Etimesgut Belediyesp

SPOR 21.12.2020 11:26:17 0
Vanspor'un grubunda zorlu maçlar…
Tarih: 01.01.0001 00:00

  Vanspor'un yer aldığı TFF 2. Lig Kırmızı Grupta ligin 15. Hafta maçları geride kaldı. Şampiyonluk mücadelesi veren Eyüpspor, Vanspor, Kırşehirspor ve Sakaryaspor maçlarını kazanmaya devam ediyor.
   Grup lideri Eyüpspor 1 maç eksiğiyle 34 puanla liderliğini sürdürürken, kalan son 5 maçını kazanmanın hesaplarını yapıyor.
   LİDER EYÜPSPOR'UN DÖRT DEPLASMAN MAÇI VAR
   Eyüpspor deplasmanda dört, evinde ise 1 maç oynayarak ilk devreyi noktalayacak.
   Lideri güçlü takımlar ve zorlu mücadeleler bekliyor.
   İkinci sıradaki Vanspor zirveyi kapma, Sivas Belediye, Tarsus İdmanyurdu ve Kırklarelispor ise ilk beşe kalmak için Eyüpspor'a karşı galip gelme mücadelesi verecek.
   Son haftaların başarılı takımı Vanspor ise, son 7 maçta hanesine 19 puan yazdırarak 31 puanla ikinci sıraya yerleşti. Gözünü liderlik koltuğuna diken Vanspor, kalan son 4 haftalık maratonda evinde 1922 Konyaspor ve Eyüpspor'u  ağırlayacak, deplasmanda ise Etimesgut ve Kastamonuspor'la oynayacak.
   Lider Eyüpspor'un maçlarını göz önünde bulunduran Vanspor, kalan son 4 maçını da kazanıp ilk devreyi lider tamamlamanın hesaplarını yapıyor. Görünen o ki ilk devrenin liderini 19. Haftada Van'da oynanacak Vanspor-Eyüpspor maç sonucu belirleyecek.
   VANSPOR'DA İSTİKRARLI BİR YÜKSELİŞ
    Son 7 haftada istikrarlı bir çıkışa imza atan Vanspor, şehirde şampiyonluk rüzgarları estirdi. Kent yıllar sonra tamamen şampiyonluğa kilitlenmiş durumda.
Yine zirve hesabı yapan Kırşehirspor son hafta maçında güçlü rakibi Pendikspor'u mağlup ederek galibiyet serisine devam ederken, erteleme maçında Pazarspor'la 0-0 berabere kalarak zirve yolunda küçük bir yara aldı. 26 puanla 4. Sırada yer alan Ahiler diyarı takımı Kırşehirspor, kalan son 4 haftalık maratonda evinde Bayburt, Karademir Karabük'ü ağırlayacak, deplasmanda ise Elazığ ve Serikspor'a konuk olacak.
   Zirve hesabı yapan ve 2 maç eksiğiyle 25 puanla 6. sırada yer alan Sakaryaspor, zirvede kopmama mücadelesinde kazanmaya devam ediyor. Ertelenen maçta Elazığspor'u 2-0 yenerek 3 puanı alan Sakaryaspor, ilk devre için kalan maçlarını da kazanmanın hesaplarını yapıyor.
   Sakaryaspor evinde, Turgutluspor, Kastamonu ve Serikspor'u ağırlayacak, deplasmanda ise Karabük, Etimesgut ve Bayburt konuk olacak.
   Zirve hesapları yapan takımların kayıp puanları ilk beşe yeni ortakların gelmesine vesile olacak. Turgutluspor 27 puan 3. Sırada. İlk devreyi ilk 5'te bitirme şansı var. Son 2 maçında mağlup olan Turgutluspor toparlanırsa ilk 5'e kalmak için çetin bir mücadele verir.
   İLK BEŞE GİRME MÜCADELESİ…
   Bir maç eksiğiyle 24 puanla 5. Sırada yer Kırklarelispor, 22 puanla 6. Sırada yer alan Karacabey, son haftaların istikrarlı takımı 3 maç eksik 22 puanlı Pazarspor ve 1 maç eksiğiyle 22 puanla 9. Sırada yer alan Serikspor da ilk beşe girmek istiyor.
  Özellikle bu 5 takımdan hangisi zirve hesabı yapan takımlardan puanlar koparırsa ilk '5' e kalmaları zor olmayacak. O açıdan zirve hesabı yapan ve özellikle bu 5 takımla maçı olan takımları çok zorlu âdeta final maçları bekliyor.
Şampiyonluk yarışında favori görünen takımlara bakıldığında,  ligin ilk devresinin biteceği 6 Ocak'a kadar, Eyüpspor 5, Vanspor 4, Kırşehirspor 5 ve Sakaryaspor ise 7 maça çıkacak.
   Kalan maçlara bakıldığında fikstürü en iyi ve maç eksiği olmayan Vanspor, devreyi lider olarak tamamlamaya en yakın takım olarak görünüyor. Vanspor 23 Aralık'da deplasmanda oynayacağı Etimesgutspor maçından 3 puanla dönerse bu da gerçekleşecektir. Küme düşme potasına bakıldığında beklenilmeyen takımlar potada yer alıyor.
   SON SIRALARDA DA ZORLU MAÇLAR VAR
   16. Sırada Kastamonu, 17. Sırada Mamak, 18. Pendikspor, 19. Sırada Bayburtspor ve son sırada ise Kardemir Karabükspor yer alıyor.
  Mamak ve Pendikspor takımları ne olursa olsun bu lige veda etmez. 6 Ocak'a kadar oynayacakları maçları puan toplayıp, 2. Devre için yapacakları transferlerle sıkıntıyı atlatacaklardır. Ama Kastamonu, Bayburtspor ve Kardemir   Karabükspor biraz zor toparlanır gibi görünüyorlar. Bu 3 takımda il takımı inşallah onlardan bir an önce toparlanırlar.
   Grubun üstü altı aynı konumda devam ediyor. Takımlar arasında ne Zirvede ne Play Off nede Küme düşme potasında kopma yok. Puanlar bir birine çok yakın. İlk devre için kalan son haftalar zorlu geçecek gibi.
   Vanspor, 26 Aralık Cumartesi günü saat 13.00'te ise evinde Kastamonuspor'u konuk edecek. Van Bölge Haber