Vanspor'un grubunda son altı haftaya girildi, zirve kızıştı

Vanspor'un da mücadele ettiği TFF 2. Lig Kırmızı Grupta çekişmeli maçlar oynanırken, son haftalarda alınan sonuçlardan dolayı zirve kızıştı. Vanspor'un da içinde olduğu takımlar zirveye göz kırpıyor.

SPOR 7.12.2020 11:09:18 0
Vanspor'un grubunda son altı haftaya girildi, zirve kızıştı
Tarih: 01.01.0001 00:00

2. Futbol Ligi Kırmızı Grupta ilk devrenin bitimine 6 haftalık maraton kalırken, ertelenen maçlardan dolayı 4 takım için ise 7 haftalık bir maraton kaldı.
Zirve mücadelesi veren 4 takım, Eyüpspor, Vanspor, Kırşehirspor ve Sakaryaspor, kalan son 6 haftalık maratonda yarıştan kopmamak için her maçı final havasında oynayacak. Bu 4 takımın tüm hesapları ilk devreyi zirvede kapatmak. 
   Geride bırakılan 13. Hafta maçları sonunda Eyüpspor kazanarak liderliğini korurken, Vanspor aldığı 1 puanla 3. Sıradaki yerini korudu.  Diğer 2 takım Kırşehir ve Sakaryaspor geçen hafta olduğu gibi bu haftada kazanarak zirveye çıkışlarını devam ettirdiler. 
   Özellikle zirve mücadelesi veren takımların şimdiki konumlarına ve kalan maçlarına baktığımızda ligin ilk devresini Eyüpspor, Vanspor, Kırşehirspor, Sakarya ve 2. Sıradaki Turgutluspor'un herhangi bir sürpriz yaşanmasa ligin ilk devresini ilk beşte kapatacağı görünüyor.
  Zirve, Play Off ve küme düşme potasında takımlar arasında puan açısından kopma yok. 
  Kalan son 6 hafta biraz daha kıran kırana geçeceğini söyleyebiliriz. Çünkü her ne kadar zirve takımları zirve mücadelesinde olsalar,  Play Off şansı olan takımlar Play Off ve küme düşme potasında yer alan takımlar ise riskli bölgede kurtulma mücadelesi verecekler.
  Ligin 14. Haftasında zirve mücadelesi veren 4 takım deplasmanda oynayacak. Rakipleri kolay ama yine de sürpriz sonuçlar çıkabilir.
  Lider Eyüpspor ligin 14. Haftasında Kastamonuspor deplasmanına gidiyor. Bu maç liderin kazanacağı bir maç olarak gösteriliyor.
  Vanspor cephesinde Serikspor maçında kaybedilen 2 puanın üzüntüsü yaşanıyor. Ama sergilenen mücadele takdir topluyor.
  Serikspor maçında  belki de sezonun en güzel mücadelesini veren kırmızı siyahlı ekibi, şansızlık ve hakemin kötü yönetimi yaktı. Önemli karşılaşmada mükemmel bir mücadele veren Vanspor, hakemin net bir golü vermemesi ve bulduğu çok sayıdaki gol pozisyonunu değerlendirmemesiyle haftayı 1 puanla kapattı. 
  Teknik Direktör Serhat Gülpınar'dan yoksun maça çıkan Vanspor, ligin son 3 haftasını kayıpsız tamamlamıştı. 
  Ligin 13. Haftasını 25 puanla 3. Sırada kapatan Vanspor, Çarşamba günü deplasmanda Kardemir Karabükspora konuk olacak.
  Kırmızı siyahlı ekip, bu maçı kazanarak kayıp 2 puanı telafi etmenin hesabını yapıyor.
  İlk devrenin son 6 maçında kendi evinde 3, deplasmanda ise 3 maça çıkacak olan Vanspor, kalan maçlarını kazanıp son hafta ise konuk edeceği Eyüpspor'dan liderliği almak istiyor.
  Vanspor, geride kalan 13 haftalık maratonda 7 galibiyet 4 beraberlik ve 2 mağlubiyet almış durumda. Vanspor Serikspor maçında sergilediği mücadeleyi aynen devam ettirirse kesinlikle ilk devre için kalan 6 haftayı da kayıpsız atlatır.   Çarşamba günü deplasmanda Kardemir Karabükspor'a konuk olacak olan Vanspor, bu maçı kazanarak, Pazar günü oynayacağı Turgutluspor maçına daha moralli çıkmak istiyor. Bölge: Salih Deniz