Vanspor'un grubunda kritik haftalar...

Vanspor'un grubunda ikinci devrenin dördüncü haftasına girilirken kritik karşılaşmalar da ardı ardına gelecek

SPOR 11.02.2021 10:57:03 0
Vanspor'un grubunda kritik haftalar...
Tarih: 01.01.0001 00:00

22. Hafta maçları sonunda hanelerine 3 puan yazdıran, Lider Eyüpspor, Vanspor, Kırşehirspor ve Sakaryaspor, önümüzdeki iki haftada zorlu maçlar oynayacak. Misli.com 2. Futbol Ligi Kırmızı Grupta mücadele eden Vanspor, Pazar günü evinde Pazarspor'u konuk edecek. Vanspor'un grubunda da karşılaşmalar zorlu geçiyor. 2. Devrenin ilk 3 hafta maçları sonunda lider değişmedi. Play off potasında takımlar arasında sadece yer değişikliği yaşandı.

ŞAMPİYONLUK YARIŞI İKİ TAKIM ARASINDA...

Şampiyonluk yarışı 9 puanlık farkla Eyüpspor ile Vanspor arasında, Play Off yarışı ise, yine Vanspor, Kırşehirspor, Sakaryaspor, Turgutlu ve kapıya dayanan, Bodrumspor, Kırklareli takımları arasında olacak gibi görünüyor. Küme düşme potasında ise yine kopma göze çarpmazken, risk bölgesinde göze çarpan Pendikspor'un başarılı ve istikrarlı çıkışı oldu. Telafisi olmayan zorlu maçlar ve 3 puanlık sistem sayesinde önümüzdeki bir kaç haftalık maraton sonunda Hem Şampiyonluk, hem Play Off ve hemde Küme düşme potasında dengeler azda olsa yerine oturmuş olacak. Özellikle bu 2 haftayı kayıpsız atlatacak takımlar hem konumlarını korumanın hemde sonraki haftalara daha moralli çıkmanın avantajınıda elde etmiş olacak. Ligin 22. Hafta maçlarına bakıldığında zirvede yer alan, Eyüp, Van, Kırşehir ve Sakaryaspor zor da olsa maçlarını kazırken, kaybeden tek takım Turgutluspor oldu. Haftanın en göze çarpan sonucu ise küme düşmesi kesinleşen Karabük'ün deplasmanda küme düşme mücadelesi veren Elazığspor'u mağlup etmesi oldu.

EYÜPSPOR, 4 PUAN KAYBETTİ

Lider Eyüpspor, ligin 2. Devresine 10 puanlık bir fark avantajıyla başladı. Ama devre arası yaptığı transferlerle daha da güçlenen Eyüpspor, son 3 maçta 1 galibiyet 2 beraberlikle 4 puan kaybı yaşadı. 52 puanla liderliğini sürdüren Eyüpspor, kendini bulursa sıkıntı yaşamaz. Bu hafta sahasında Bodrumspor'u konuk edecek olan Eyüpspor sonraki hafta ise Kırşehirspor deplasmanına gidecek. Ligin 2. devresine iyi bir başlangıç yapan ve 3 haftayı da galibiyetle kapatan Bodrumspor ve başarılı çıkışıyla rakiplerini geride bırakıp grupta 3. Sıraya yerleşen Kırşehirspor maçları var. Bu 2 takımın konumları itibariyle lider Eyüpspor'dan puan almaları olası. O açıdan Eyüpspor liderliğini ve puan farkını korumak için bu 2 maçta çetin mücadele verse de, Bodrumspor Play Off kapısından içeri girmek ve Kırşehir ise yerini korumak için Eyüpspor'dan mutlaka puan veya puanlar alacaklardır. Vanspor cephesine bakıldığında üst üste çıktığı 2 deplasman maçından 3 puanla dönmesine rağmen liderle arasında 9 puanlık bir fark olsa da şampiyonluk şansı devam ediyor.

VANSPOR, 3 MAÇTA, 6 PUAN TOPLADI

Son 3 maçında 2 galibiyet ve 1 mağlubiyetle 6 puan toplayan kırmızı siyahlı ekibin şampiyonluk yarışından kopmaya niyeti yok. Önümüzdeki 2 haftalık maraton bunu biraz daha netleştirecek gibi görünüyor. Vanspor'u da Eyüpspor gibi 2 zorlu maç bekliyor. Vanspor bu 2 maçı kazanır, Eyüpspor puan kaybı yaşarsa, şampiyonluk yarışı daha da kızışacak. 43 puanla 2. Sırada yer alan Vanspor, bu hafta sahasında Pazarspor'u konuk edecek, sonraki hafta ise Sakaryaspor deplasmanına gidecek. Vanspor, Pazar günü oynayacağı Pazarspor maçını kazanacak güce ve kapasiteye sahip bir takım. Sonraki hafta ise zorlu Sakaryaspor maçı var. Lider Eyüpspor'la arasında 9 puanlık bir fark olan Vanspor, bu 2 kritik maçı kazanıp, hem liderle arasındaki puan farkını düşürmek, hem de bulunduğu yerini korumak istiyor. Kırmızı siyahlı ekip, bu 2 kritik hafta maçlarının bilincinde hazırlıklarını aralıksız sürdürürken, kent de, taraftarlar da Vanspor'un bu işi başaracağına inanıyor.

KIRŞEHİRSPOR, İSTİKRARINI KORUMAK İSTİYOR

Kırşehirspor teknik kadro değişikliği ardından istikrarlı bir çıkışla yoluna devam ediyor. Son 3 maçta, 2 galibiyet, 1 berabelikle 7 puan toplayarak güçlü rakipleri Sakarya ve Turgutluspor'u geride bırakıp, 3. Sıraya yerleşen Yeşil beyazlı ekip, Play Off potasından kopmak istemiyor. Ligin 2. devresinin ilk 3 haftası sonunda 40 puanla, 3. sıraya yerleşen Kırşehirspor'un bu başarılı grafiği, ligin 2. Devresine çok iyi hazırlandığının, takımın hedefine tamamen kilitlendiğinin ve yeni teknik kadronun da takıma ayrı bir güç verdiğinin işaretidir. Ligin 2. Devresinin başarılı takımlarından Kırşehirspor'u da, 23 ve 24. haftalarda 2 zorlu mücadele bekliyor. Pazar günü riskli bölgeden uzaklaşmak isteyen 1922 Konya deplasmanına gidecek olan Kırşehir, sonraki hafta ise Lider Eyüpspor'u konuk edecek. Kırşehir takımının bulunduğu konumu korumasında bu 2 maçta alacağı puanlar önemli. Kırşehirspor bu bilinçle bu 2 maça çıkıp kazanma mücadelesi verecek. Ligin 2. Devresine istikrarlı başlayan, kendini bulan yeşil beyazlı ekip, bulunduğu konumda kaybetmemek için bu 2 kritik maçta da hanesine puanlar yazdırmak istiyor.

SAKARYASPOR, 3 HAFTADA 5 PUAN TOPLADI

Ligin ilk devresini 4. Sırada tamamlayan Sakaryaspor, ligin 2. Devresinin ilk 3 haftasında 5 puan toplayarak yerini korudu. Ligin 2. Devresinin ilk 3 haftasında 1 galibiyet 2 beraberliğe imza atan Sakaryaspor'un şampiyonluk şansı yok, ama Play Off'tan da kopmamak için puan ve puanlar toplamaya devam ediyor. 40 puanla 4. Sırada yer alan yeşil siyahlı ekibi de 2 kritik maç bekliyor. Pazar günü Play Off kapısına dayanan Kırklarelispor deplasmanına gidecek olan Sakaryaspor, haftaya ise güçlü rakibi Vanspor'u konuk edecek.

Sakaryaspor'un konumunu kaybetmemesi için bu 2 maçta puan çıkarması lazım. Aksi taktirde yerini kaybedebilir. Turgutluspor cephesinde ise inişli çıkışlı bir süreç devam ediyor. Bir türlü dikiş tutturamayan 39 puanla 5. Sırada yer alan Turgutluspor, Play Offtan kopmamak istiyor. Bu hafta Elazığspor'u konuk edecek olan Turgutluspor, sonraki hafta ise Bayburtspor deplasmanına gidecek. Turgutluspor bu maçlardan, puanlar çıkarırsa yerini korur aksi taktirde ya Bodrum yada Kırklarelispor'la yer değişikliği yaşar. Önümüzdeki 2 hafta şampiyonluk ve Play Off mücadelesi veren takımlar karşı karşıya gelecek ve yeşil zemin çetin mücadelelere sahne olacak. Şampiyonluk ve Play Off mücadelesinde önümüzdeki 2 hafta oynanacak maçların sonuçları, ya ligi daha da renklendirecek ya da kalan haftalarda Eyüpspor kendini garantiye alacak, kalan takımlar ise sadece Play Off mücadelesi verecek. Van Bölge Gazetesi: Bişar Ulutaş